Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Nieuwe geïsoleerde Viega Smartpress-buis sluit aan op warmtepomptoepassingen

Nieuwe geïsoleerde Viega Smartpress-buis sluit aan op warmtepomptoepassingen

Optimaal profijt van systeemtechniek

Viega heeft het Smartpress-programma verder uitgebreid met een rode, geïsoleerde uitvoering van de kunststof buisleiding. De uitbreiding is met name interessant voor warmtepompinstallaties.

Met Smartpress brengt Viega een veelzijdig kunststof buisleidingsysteem dat zich leent voor verwarmings-, warmwater- en gasinstallaties. Om het buisleidingsysteem ook aan te sluiten op warmtepomptoepassingen is het systeem uitgebreid met een rondom geïsoleerde Viega Smartpress buis. De 9 mm dikke isolatie heeft een isolatiewaarde van 0,040 W/mK en is afgewerkt met rode PE-beschermingsfolie.

Warmtepomptoepassingen
De nieuwe Viega Smartpress buis is leverbaar in uitvoeringen met een diameter van 25 en 32 mm. Deze laatste is in het bijzonder interessant voor toepassingen waarbij de warmtepompinstallatie ook wordt ingezet voor koeling. Daarnaast is deze diameter bij uitstek geschikt voor buiten opgestelde warmtepompen als alternatief voor het handmatig isoleren van aan- en afvoerleidingen. De Viega Smartpress-buis wordt op de rol geleverd met een lengte van 25 meter.

De Viega Smartpress-fittingen onderscheiden zich door de optimale doorstroming en minimale drukverliezen. In tegenstelling tot andere fittingen van kunststof of messing, wordt de Viega Smartpress-fitting geleverd zonder O-ring. Door het ontbreken hiervan wordt het ontbramen en kalibreren van de buiseinden overbodig. Dat bespaart tijd en voorkomt lekkage als gevolg van een verschoven of door een braam beschadigde afdichtring. De hoogwaardige fittingen en flexibele, vormstabiele buizen besparen niet alleen kosten en tijd maar sluiten ook naadloos aan op andere systemen uit het Viega programma. Hierdoor kan optimaal worden geprofiteerd van de voordelen van systeemtechniek.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.