Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Nieuwe cutting and stripping machines maken elke klantwens mogelijk
In het magazijn ligt een grote voorraad te wachten op zowel grote als kleinere bestellingen.

Nieuwe cutting and stripping machines maken elke klantwens mogelijk

In samenwerking met diverse zusterbedrijven in Duitsland, Polen, Frankrijk, Italië en Nederland biedt de Cable Connectivity Group (CCG) een totaalpakket aan van productie, assemblage en distributie van speciaalkabels, accessoires en cable connectivity solutions. Bijzonder is dat de focus bij CCG niet alleen ligt op de levering van de diverse producten, maar dat zij verder kijkt en klanten helpt bij het efficiënter inrichten van processen. Om deze reden is het magazijn in Benthuizen onlangs uitgebreid met de nieuwste en meest geavanceerde machines. Complexe en zeer specifieke aanvragen zijn nu eenvoudig te realiseren.  

Jobarco en Pantaflex zijn de specialistische bedrijven van CCG Distributie in Nederland, die hoogwaardige connectiviteitsoplossingen bieden. Samen met het portfolio van TKD bieden zij een breed assortiment van A-kwaliteit kabelaccessoires, zoals beschermslangen, wartels, connectoren en kabels. De producten zijn binnen 24 uur leverbaar binnen de Benelux en mede dankzij het gezamenlijk brede pakket en uitgebreide machinepark wordt de klant volledig ontzorgd met speciale oplossingen in alle industriële segmenten.

Alle kabels worden tot op de millimeter op maat geknipt, gestript, samengesteld en just-in-time geleverd op de gewenste locatie.

“Wij bieden onze klanten complete assemblages aan”, zegt Willem van Dommelen, manager logistics bij CCG Distributie NL. Daarin gaat het bedrijf erg ver. Of het nu om een grote of een kleine bestelling gaat, alles wordt tot op de millimeter op maat geknipt, gestript, samengesteld en just-in-time geleverd op de gewenste locatie. “Zelfs in deze tijden van schaarste van grondstoffen en langere levertijden zijn wij in staat onze klanten optimaal te bedienen met artikelen uit voorraad. We hebben hier een groot magazijn met zeer moderne assemblagemachines waarmee we snel een breed pakket aan kabels kunnen snijden en strippen. Daardoor kunnen we een grote groep klanten bedienen. Wegens de uitgebreide mogelijkheden van de machines kunnen we onze klanten ook voorzien van kleinere aantallen”, aldus Van Dommelen. Het gaat in totaal om zestien snijmachines en een assemblageafdeling met onder meer een geautomatiseerde snijlijn in het logistieke centrum in Benthuizen. 

Uitgebreide kwaliteitscontroles

De cutting and stripping machines maken het allemaal mogelijk: knippen, strippen, semi-strippen en persen van alle soorten kabels, inclusief moeilijk stripbare kabels zoals polyurethaan. Op de assemblageafdeling kunnen meeraderige kabels worden geknipt tot en met grote buitendiameters en aderdoorsnedes. Het strippen van kabels is al mogelijk vanaf enkele millimeters en ook het persen van kabelschoenen behoort tot de expertise.

CCG Distributie NL biedt de hoogste kwaliteit, mede dankzij uitgebreide kwaliteitscontroles. Het bedrijf is ISO-9001 gecertificeerd en heeft een jarenlange ervaring in het snijden van kabels. Ook de logistiek is tot in de puntjes geregeld. Of het nu gaat om speciale ritten, lijngoederen of luchtvracht: de leveringsconcepten zorgen voor een optimale afhandeling en levertijden. Het goed bereikbare warehouse stelt CCG in staat afhaalzendingen binnen een uur te managen. De 1.900 haspellocaties maken elke 24-uurslevering mogelijk.

De 1.900 haspellocaties maken elke 24-uurslevering mogelijk.

Nog verdere uitbreiding in 2022

In 2021 is het machinepark van CCG vernieuwd en ook in de toekomst wil het bedrijf hiermee verder gaan, zegt Van Dommelen. “We willen de assemblageafdeling in de toekomst verder uitbreiden met nieuwe machines, om nog complexere assemblages te kunnen maken. We zijn nu aan het onderzoeken wat onze klanten willen en waar vraag naar is. Dat wordt dit jaar verder uitgerold.” 

De voordelen van CCG op een rijtje:

 • Breed en snel leverbaar, ook voor speciale kabels
 • Gecertificeerde kwaliteit
 • Jarenlange kennis en kunde
 • Compleet assortiment (ook mogelijkheden voor klantspecifieke voorraad)
 • E-business op een hoog niveau
 • Centrale ligging voor snelle leveringen in binnen- en buitenland
 • Expresvervoer, stipte leveringen en luchtvracht
 • Alle soorten snijlengtes mogelijk
 • Allerlei etikettering mogelijk
 • Uitgebreide montagemogelijkheden
 • Keuze uit diverse soorten haspels: hout (behandeld volgens ISPM 15), kunststof en triplex
 • Alle doorstuurverpakkingsmogelijkheden en/of verpakkingen volgens klantwens
 • 24 uurs levering in de Benelux

   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.