Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Nieuwe, compacte VAV-box regelaar voor kritische gebouwomgevingen

Nieuwe, compacte VAV-box regelaar voor kritische gebouwomgevingen

Met de VAV Compact controller ASV2 heeft SAUTER een echte allrounder voor de farmaceutische, chemische, medische en voedingsindustrie en utiliteitsgebouwen ontwikkeld. De ultramoderne VAV-box regelaar combineert alle besturingskritische functies in één compact apparaat. Naast de volumestroom regelt, meet en corrigeert de SAUTER ASV2 alle geïntegreerde functies in de ruimte, zoals de ruimtedruk en/of ruimtetemperatuur. Volledig vraaggestuurd en met een minimaal stroomverbruik.

Sauter

De ultramoderne VAV-box regelaar combineert alle besturingskritische functies in één compact apparaat.


Naast de volumestroom regelt, meet en corrigeert de SAUTER ASV2 alle geïntegreerde functies in de ruimte, zoals de ruimtedruk en/of ruimtetemperatuur.

“De SAUTER VAV Compact is in de basis ontwikkeld voor de farmaceutische, chemische, medische en voedingsindustrie”, vertelt Wietse Hut, Manager vestiging Meppel bij SAUTER Nederland. “Dankzij een snelle aandrijfmotor met een instelbare looptijd van 3 tot 15 seconden leent de VAV-box regelaar zich uitstekend voor toepassing in kritische omgevingen, waar een optimale drukhuishouding essentieel is. Van zuurkasten en laboratoria tot en met cleanrooms en operatiekamers. De SAUTER ASV2 onderscheidt zich daarbij door een uitstekende kwaliteit, tegen een toegankelijke marktprijs.”

Vrij configureerbare regelaar
Hut benadrukt dat de SAUTER VAV Compact niet slechts een veldcomponent is, maar een vrij configureerbare regelaar betreft. “Naast de volume-stroomregeling kunnen ook andere processen direct op de VAV-box regelaar worden aangesloten. Denk bijvoorbeeld aan CO2– en ruimtetemperatuuropnemer én de regelafsluiter voor de naverwarmer. Maar ook verlichting en zonwering kunnen eenvoudig door de SAUTER ASV2 worden bestuurd. Dat maakt de VAV-box regelaar uitstekend geschikt voor kantooromgevingen, waarvoor we een vereenvoudigde versie hebben doorontwikkeld met langere looptijden. Deze versie is optimaal afgestemd op de meer prijsgedreven utiliteitsmarkt.”

Plug-and-play
Ook wat betreft installatie legt de SAUTER ASV 215 de lat hoog. Het apparaat kan in een handomdraai door de VAV-box fabrikant gemonteerd worden, aldus Hut. “In de fabriek wordt de VAV-box regelaar voorzien van de juiste applicatiesoftware en gekalibreerd, om een optimale werking in het veld te garanderen. Op het project kunnen alle componenten vervolgens plug-and-play worden aangesloten.”

De SAUTER ASV2 maakt standaard gebruik van het open BACnet MS/TP communicatieprotocol. Naar wens kunnen de regelaars onderling communiceren evenals met een bovenliggend systeem, wat een fabricaatonafhankelijke integratie mogelijk maakt. 

Tekst Lieke van Zuilekom    |    Beeld SAUTER Nederland
Uitgelichte afbeelding: 
De SAUTER VAV Compact is in de basis ontwikkeld voor de farmaceutische, chemische, medische en voedingsindustrie.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.