Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Nieuwe aanwinst in de serie 221 van WAGO: doorvoerconnector met bedieningshendel

Nieuwe aanwinst in de serie 221 van WAGO: doorvoerconnector met bedieningshendel

WAGO presenteert de doorvoerconnector van de serie 221 met bedieningshendel voor aansluiting in doorgaande richting. Een doordachte en geavanceerde aansluiting voor alle soorten geleiders van 0,2 tot 4 mm² – ongekend eenvoudig, snel én veilig. Daarmee weet de nieuwe doorvoerconnector van de serie 221 met bedieningshendel van WAGO, de Duitse specialist voor verbindingstechniek, hoge ogen te gooien.

De doorvoerconnector van WAGO bundelt alle bekende voordelen van de lasklemmen met bedieningshendels in een slank vormgegeven verbinder: een universele geleideraansluiting, die dankzij de hendeltechnologie zonder gereedschap bediend kan worden en een veilige aansluiting garandeert. Als multipolariteit een vereiste is, bieden extra adapters de gebruiker individuele mogelijkheden voor een modulaire en flexibele opbouw van tot wel 5 lasklemmen in één adapter. Zowel met als zonder trekontlasting kunnen de adapters op DIN-rails vastgeklikt, vastgeschroefd, verlijmd, aangesloten of opgehangen worden.

De doorvoerconnector is verkrijgbaar in twee versies die zowel over een EN- als een UL-toelating beschikken. De eerste versie is voorzien van een transparante afdekking voor geleiderdoorsneden van 0,2 tot 4 mm² en is geschikt voor alle gebruikelijke toepassingen. De tweede versie met een witte afdekking, die voornamelijk in de VS wordt gebruikt, wordt gekenmerkt door een groter aansluitbereik en is bijvoorbeeld ook geschikt voor geleiders AWG 12.

Universele doorverbindlasklem voor kleine installatieruimten

Als universele verbinder biedt de nieuwe doorvoerconnector niet alleen uitkomst bij bekende installatietoepassingen met weinig beschikbare ruimte, maar behoren ook nieuwe toepassingen tot de mogelijkheden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan laboratorium- en testopstellingen, productietestvelden, de aansluiting van verlichtingsarmaturen, verlenging van luidsprekerkabels, of in aftakdozen in industriële toepassingen. Het zijn slechts een paar toepassingsgebieden waar de voordelen van de doorverbinder van de serie 221 door en door tot hun recht komen.

Eenvoudig en snel in gebruik en een gegarandeerd veilig contact

De aansluiting van massieve, fijnaderige en meeraderige geleiders in doorgangsrichting wordt dankzij de doorvoerconnector van WAGO niet alleen een stuk gemakkelijker, maar ook comfortabeler. De hendel van WAGO vereenvoudigt én versnelt de aansluiting aanzienlijk: hendel open, geleider invoeren, hendel dicht. Het losmaken van de geleiders is trouwens net zo eenvoudig: hendel open, geleider eruit trekken, hendel dicht. Hierdoor kunnen alle soorten geleiders zonder gereedschap worden aangesloten. De vertrouwde veerklemtechniek in een compacte en transparante behuizing zorgt voor een onderhoudsvrije en zichtbaar veilige aansluiting van alle soorten geleiders met doorsneden van 0,2 tot 4 mm².

Individuele markering van de multipolariteit mogelijk met adapter

Multipolariteit behoort dankzij de doorvoerconnector van de serie 221 van WAGO eveneens tot de mogelijkheden. Maximaal vijf lasklemmen kunnen in hiervoor geschikte adapters worden vastgeklikt. Een uitbreiding met meer adapters is eveneens mogelijk. Hierbij is de vaste installatie van de adapters, bijvoorbeeld op een draagrail (DIN-rail), naar keuze met of zonder trekontlasting mogelijk. De adapters kunnen vastgeklikt, vastgeschroefd, verlijmd, aangesloten of opgehangen worden. Een reeds aanwezig markeringsoppervlak is voorzien van een opdruk, maar kan echter ook individueel gemarkeerd worden.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.