Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Nieuwbouw voor Hermann Wesselink College: Duurzaam gebouw dankzij volledige installatietechniek
Het nieuwe Hermann Wesselink College in aanbouw.

Nieuwbouw voor Hermann Wesselink College: Duurzaam gebouw dankzij volledige installatietechniek

In een montagetijd van acht maanden zijn de installaties in de nieuwe school aangebracht. Het is een duurzame school geworden, mede dankzij de werkzaamheden van Hollander Techniek.

Hollander Techniek biedt oplossingen in elektrotechniek, werktuigbouw, beveiliging, zwembadtechniek, IT, robotisering, industriële automatisering en winkelautomatisering. Voor het Hermann Wesselink College legde de totaalinstallateur alle werktuigbouwkundige installaties (klimaat, water, HWA en VWA) en elektrotechnische, inbraak- en brandmeldbeveiligingsinstallaties aan. Ook de regeltechniek is door Hollander Techniek verzorgd. “De opdrachtgever heeft ons duidelijke eisen voorgelegd en op basis daarvan hebben wij de ontwerpen gemaakt. Het was een uitdagend project, omdat het om een korte bouwperiode ging en de installatie helemaal gasloos moest zijn”, vertelt Johan Gulink, projectmanager bij Hollander Techniek.

Mede dankzij de installatie van Hollander Techniek is het een duurzame school geworden.

Geluidsreducerende maatregelen

Naast duurzaamheid had de school op het gebied van geluid duidelijke eisen. In het oude schoolgebouw maakte de installatie te veel geluid en dat wilde men nu voorkomen. Aan Hollander Techniek de taak om verder uit te zoeken hoe deze stilte behaald kon worden. Gulink: “Daar hebben we veel energie in gestoken. Door middel van uitvoerige berekeningen hebben we geluidreducerende maatregelen genomen. Met name voor de kantoren en lokalen was dat belangrijk.”

Vloggen over samenwerking

Hollander Techniek werkte voor dit project voor hoofdaannemer SMT Bouw & Vastgoed. Daarbij werd niet alleen aandacht besteed aan het werk zelf, maar ook aan het contact onderling. Het geven van feedback en tips was belangrijk. Dat die samenwerking goed ging, blijkt uit de vlog die SMT op haar website plaatste. “Er hing bij de overleggen altijd een heel positieve sfeer. Dat de samenwerking met de opdrachtgever en hoofdaannemer goed verliep, is terug te zien in het resultaat”, aldus Gulink.     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.