Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Nieuwbouw Flamco: Techniek nadrukkelijk in het zicht 
Vanaf 1 januari 2021 neemt de totaalinstallateur de naam aan van de moedermaatschappij: Batenburg Installatietechniek.

Nieuwbouw Flamco: Techniek nadrukkelijk in het zicht 

Alle techniek in de nieuwbouw, uiteraard producten van Flamco zelf, wordt door Van Dalen Installatietechiek volop in het zicht geplaatst, zodat het bedrijf haar eigen producten en toepassingen goed kan presenteren in de nieuwe huisvesting. 

Van Dalen Installatietechniek is verantwoordelijk voor de E- en W-installaties met uitzondering van de sprinklerinstallatie. “We zijn erin geslaagd om de wensen van de opdrachtgever te vertalen in een definitief ontwerp passend binnen het gestelde budget”, zegt projectmanager Patrick Kleine Schaars van Van Dalen Installatietechniek, onderdeel van Batenburg Techniek. “Het is een project met een aantal bijzondere kwaliteiten. Zo is de technische ruimte bewust geïntegreerd in de entreehal en zijn bestaande installaties vanuit het oude pand in Bunschoten verhuisd naar het nieuwe pand.”

“We zijn erin geslaagd om de wensen van de opdrachtgever te vertalen in een definitief ontwerp, passend binnen het gestelde budget.”

Techniek in ontvangsthal

In de ontvangsthal van het nieuwe pand bevindt zich tevens de ‘Boilerroom’. Kleine Schaars: “Flamco wil zoveel mogelijk van de eigen installaties werkend kunnen tonen. Hoe mooi is het dan dat de techniek van het gebouw zelf ook als ‘decorstuk’ gebruikt wordt? We zijn er trots op dat we samen met Flamco invulling hebben kunnen geven aan het ontwerp van de installaties in de technische ruimte. Uniek is verder dat we gebruik maken van de restwarmte van de compressoren uit de fabriekshal voor de verwarming in de logistieke hal en het kantoor. In de logistieke hal gebeurt dat door middel van heaters, in de kantoren via vloerverwarming en klimaatplafonds. Tevens is een warmtepomp voorzien die kan bijspringen, mocht dat nodig zijn.”

Alle techniek in de nieuwbouw, uiteraard producten van Flamco zelf, wordt door Van Dalen Installatietechiek volop in het zicht geplaatst.

Verhuizing

De nieuwbouw vervangt de huidige kantoren in Bunschoten en Amersfoort. “De bestaande Colt CoolStream-installaties in het oude pand moesten meegenomen worden”, zegt Kleine Schaars. “Op vraag van Flamco zijn de acht adiabatische ventilatie-units in nauw overleg met Colt boven een bestaande lijn gedemonteerd en in Almere geïntegreerd in de nieuwe situatie, aangevuld met nog eens vier CoolStream-installaties. Ook weer een niet-alledaagse oefening, maar een geslaagde missie, zo kunnen we intussen concluderen.” 

Van Dalen Installatietechniek is net na de zomervakantie in 2020 gestart met de uitvoering en zal op 4 januari 2021 het eerste deel opleveren, zodat Flamco de eerste machines alvast kan opbouwen. “Eind februari 2021 is voor ons de
officiële oplevering.”

Van Dalen Installatietechniek is gespecialiseerd in het adviseren en installeren van duurzame, technische installaties in utiliteitsgebouwen, kantoren, onderwijsinstellingen en parkeergarages. Vanaf 1 januari 2021 neemt de totaalinstallateur de naam aan van de moedermaatschappij: Batenburg Installatietechniek.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.