Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Installatietechniek

Nieuw: unieke doorvoerconnector met bedieningshendel

WAGO0106

Tekst | Lieke van Zuilekom

Beeld | WAGO

15 juni 2021 Leestijd 5 minuten

Deel dit artikel

Naast het eenvoudig en snel verbinden van massieve en flexibele geleiders is in de markt grote behoefte aan doorvoerconnectoren, waarmee ook aansluitingen in de doorgaande richting gemaakt kunnen worden. WAGO speelt hierop in met een nieuwe doorvoerconnector met bedieningshendel, die een doordachte en geavanceerde lengteaansluiting van alle soorten geleiders van 0,2 tot 4 mm² garandeert. De doorvoerconnector uit de 221-serie is ongekend eenvoudig, snel en veilig én vanaf nu te bestellen bij de bekende groothandels.

In 2003 veroverde WAGO de installatiemarkt al met de innovatieve 222-serie lasklemmen met oranje bedieningshendeltjes, die in 2015 is doorontwikkeld naar de compactere 221-serie. “Met beide series bieden wij een oplossing voor de veel gebruikte kroonsteentjes”, vertelt Harm van der Molen, Salesmanager Installatietechniek en Groothandel bij WAGO. “Onder andere dankzij de eenvoudige, snelle en betrouwbare montage én de veelzijdige toepassing bleek de 221-serie verbindingsklem al snel een gat in de markt.”

Indien meerpolig een vereiste is, dan bieden extra adapters de mogelijkheid voor een modulaire en flexibele opbouw met tot wel 5 lasklemmen in één adapter.

Unieke hendeltechnologie

Dankzij een unieke hendeltechnologie kunnen namelijk alle soorten geleiders zonder gereedschap worden aangesloten, terwijl te allen tijde een veilige en betrouwbare aansluiting wordt geborgd, benadrukt hij. “Het gebruik is heel eenvoudig. Installateurs kunnen simpelweg met hun duim of vinger de hendel van de klem omhoog zetten en daarmee de veerklem openen. Vervolgens hebben zij beide handen beschikbaar om de gewenste geleider in de klem te steken, waarna het alleen nog een kwestie is van de hendel sluiten. Deze eenvoud is een uitkomst voor installerend Nederland.” Het losmaken van de geleiders is overigens net zo eenvoudig en een kwestie van hendel openen, geleider eruit trekken en hendel sluiten, aldus Van der Molen.

De WAGO doorvoerconnector uit de serie 221 met bedieningshendel voor aansluiting in doorgaande richting: een doordachte en geavanceerde aansluiting voor alle soorten geleiders van 0,2 tot 4 mm².

Ook voor lengte-aansluitingen

Omdat de 221-serie verbindingsklem ook benut kan worden voor flexibele geleiders, denk aan de bekabelingen van verlichtingsbronnen, werd WAGO al snel gevraagd om ook een doorvoerconnector te lanceren voor aansluitingen in de lengterichting. “Dit heeft geleid tot de introductie van onze nieuwe, unieke doorvoerconnector”, aldus Van der Molen. “In basis is de doorvoerconnector uit de 221-serie geschikt voor álle situaties waarin geleiders in de lengterichting verbonden moeten worden. Denk hierbij niet alleen aan laboratorium- en testopstellingen, productietestvelden en de aansluiting van verlichtingsarmaturen, maar ook aan de verlenging van bijvoorbeeld luidsprekerkabels. De 221-serie doorvoerconnector is met recht een elektrische alleskunner, die tal van nieuwe mogelijkheden biedt. Bijvoorbeeld als het gaat om installatietoepassingen met beperkt beschikbare ruimte.”

Gegarandeerd veilig contact

Met de doorvoerconnector uit de 221-serie kunnen installateurs profiteren van álle bekende voordelen van de bestaande connectoren, zoals de vertrouwde veerklemtechniek en de compacte, transparante behuizing. “Daarnaast is de doorvoerconnector onderhoudsvrij gecertificeerd door een onafhankelijke instantie, waarmee de kwaliteit van de connector wordt geborgd en waarmee klanten maximaal worden ontzorgd”, aldus Van der Molen. “Wanneer de klemverbinding eenmaal is gemaakt, dan hoeven installateurs er niet meer naar om te kijken. Indien meerpolig een vereiste is, dan bieden extra adapters bovendien de mogelijkheid voor een modulaire en flexibele opbouw met tot wel 5 lasklemmen in één adapter. Ook een uitbreiding met meerdere adapters behoort tot de mogelijkheden, waarmee we voor iedere installatievraag een passende oplossing bieden.”

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • Z&R

  Z&R

  Platform over zon- en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen

  Naar website
 • Profiel

  Profiel

  Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid

  Naar website
 • I&L

  Instore & Livecomm

  Platform over beurzen, retail & online business

  Naar website
 • I&B

  Installatie & Bouw

  Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit

  Naar website
 • GWW

  Grond / Weg / Waterbouw

  Platform over civiele techniek & infrastructuur

  Naar website
 • B&S

  Beton & Staalbouw

  Platform over beton en staal in de bouw

  Naar website
 • Gevelbouw

  Gevelbouw

  Platform over gevels, glas & daken

  Naar website
 • badz

  Bouwen aan de Zorg

  Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland

  Naar website
 • mediagroeplogo

  Binnenwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
0%