Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Producten

Nieuw op de markt: zelfklevende driehoekige leidingkoker

afbeelding—3
De leidingkoker past in iedere hoek en op vrijwel iedere ondergrond.

Tekst | Desiree Pennings

Beeld | Klemko Elektrotechniek

14 oktober 2022 Leestijd 2 minuten

Deel dit artikel

In mei introduceerde Maskate (onderdeel van Klemko) een nieuw product in het assortiment: de Canalit driehoekige leidingkoker. Dit is de ideale oplossing om snoeren en kabels weg te werken in een hoek. De zelfklevende koker kan horizontaal en verticaal gemonteerd worden. Door het deksel sluit de koker naadloos aan op de muur.

Sander Pronk, Accountmanager Aansluittechniek & Installatietechniek, bedacht deze hoekoplossing naar aanleiding van gesprekken die hij voerde met installateurs en groothandels. Door het unieke ontwerp met een deksel die strak oversteekt, past de koker perfect op verschillende ondergronden. De zelfklevende tape heeft een hoge kleefkracht en kan zelfs op oneffen ondergronden gebruikt worden. “Esthetisch en praktisch is hij perfect weg te werken van plafond tot vloer. Doordat het deksel volledig te verwijderen is, kun je hem eenvoudig en stofvrij installeren. Boorgaten worden meteen afgedekt. De achterzijde is afgevlakt, waardoor hij in elke hoek past. Geen enkele hoek is immers zuiver haaks”, aldus Pronk.

Dankzij het verpakkingsmateriaal blijft de koker onbeschadigd en kan er stofvrij gemonteerd worden.

Op dit moment is de Canalit driehoekige leidingkoker in twee lengtes beschikbaar: twee en drie meter. Het materiaal is eenvoudig op maat te knippen of te zagen. De kleur is wit (RAL 9010), maar in de toekomst zijn ook andere kleuren mogelijk. Wil je graag een andere kleur, dan kun je het PVC overschilderen of -spuiten. Pronk: “Door de zelfklevende laag voldoet de koker ook aan de NEN 1010 met enkel geïsoleerde isolatiedraden. Je kunt hem ook gebruiken voor het verplaatsen van een wandcontactdoos, een beveiligings- of zonweringsinstallatie. De toepassingen zijn eindeloos.”

De Canalit driehoekige leidingkoker is verkrijgbaar via diverse elektrotechnische groothandels.

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Sander van Hout

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht