Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Nieuw machineprogramma biedt winst op alle fronten

Nieuw machineprogramma biedt winst op alle fronten

Innovatieve machines laten producenten nog eenvoudiger, efficiënter, sneller én slimmer knippen, strippen en krimpen

Producent van innovatieve en hoge kwaliteit LED-verlichting, lichtbesturingen en aansluittechniek Klemko Techniek heeft recent een nieuw machineprogramma ontwikkeld, waarmee (elektrotechnische) installateurs, paneelbouwers, productiebedrijven en machinefabrikanten nog eenvoudiger, efficiënter, sneller én slimmer kunnen werken. Het programma bevat 14 machines voor het knippen en krimpen van adereindhulzen en kabelschoenen en voor het strippen van draden, vertelt Wouter Verhoef, Accountmanager bij Klemko Techniek. “Opvallend is de grote diversiteit aan functies en capaciteiten, waarmee wij voor iedere klant en iedere productieomgeving een passende oplossing bieden.”

Verhoef verwacht veel van het nieuwe machineprogramma, dat op dit moment in de markt wordt uitgerold. “Dankzij het nieuwe programma kunnen wij nog beter invulling geven aan onze rol als project- en gesprekspartner”, vertelt hij. “Samen met onze klanten werken wij graag toe naar een totaalconcept, waardoor het handentekort in fabrieken, werkplaatsen en andere productieomgevingen wordt ondervangen en faalkosten tot een minimum worden beperkt. Tegelijkertijd ondersteunt het programma werkplaatsen met een kleiner budget, om ook hun processen te versnellen. Door zo min mogelijk functionaliteiten in één machine te combineren, kunnen wij klantspecifieke oplossingen bieden en betalen klanten niet voor functies die ook niet worden gebruikt. Om dit mogelijk te maken, brengen we graag hun uitdagingen en verbetermogelijkheden in kaart: waar lopen klanten in hun dagelijks werk tegenaan? Hoeveel uren steken zij in het knippen, strippen en krimpen van producten? En welke processen en/of handelingen kunnen vereenvoudigd, versneld en/of versimpeld worden, binnen de beschikbare ruimte en budgetten? Welke machines en aanverwante producten helpen hierbij?”

img 2425 1 kopieren

Voor wie een complete oplossing zoekt voor het strippen en krimpen van adereindhulzen introduceert Klemko Techniek de ECM04.

 

Complete oplossing voor strippen en krimpen

Voor wie een complete oplossing zoekt voor het strippen en krimpen van adereindhulzen introduceert Klemko Techniek de ECM04. Met deze machine kunnen gebruikers op een eenvoudige en kwalitatief krachtige wijze draden strippen en adereindhulzen bevestigen, waarna deze snel en efficiënt om de kern worden geklemd. “Het volledige proces neemt slechts 1,5 seconden in beslag”, vertelt Verhoef. “Waar bij de meeste strip- en krimpmachines regelmatig matrijzen gewisseld moeten worden, bijvoorbeeld om diverse typen en lengtes kabels te kunnen bewerken, beschikt de ECM04 over een innovatief instelwiel. Het wisselen van matrijzen is hierdoor niet meer aan de orde, waarmee een optimale efficiëntie én doorloopsnelheid worden geborgd.”

Snel, veilig en efficiënt krimpen van kabelschoenen

Voor het snel, veilig en efficiënt krimpen van kabelschoenen ontwikkelde Klemko Techniek de UP14 serie. Bij deze open machineserie is het krimpmes/de krimpmatrijs 15° gekanteld, waardoor een betere inkijkhoek ontstaat en producenten de matrijs nog beter kunnen vasthouden. “Hierdoor kunnen zij niet alleen veel ergonomischer, maar ook veiliger werken”, aldus Verhoef. “Bovendien hebben we de cyclussnelheid van de machine verhoogd, waardoor ook sneller gewerkt kan worden. Dankzij het gebruik van luchtdruk is geen onderhoud aan de machine benodigd.”

De machine is naar wens verkrijgbaar met verschillende uitbreidingen. Zoals een optionele teller, waarmee eenvoudig het aantal en de lengte van de kabels ingesteld kan worden.

Automatische knipbox

Voor het eenvoudig en snel knippen van kabels levert Klemko Techniek een handige UNI8 knipbox met een geheugen van 250 programma’s. Op de machine kunnen eenvoudig het aantal én de lengte van de kabels worden ingesteld, waarna met één druk op de knop het knipproces van start gaat. “Wie dit wenst, kan naast de handmatige instelling ook een koppeling maken met het calculatie- en ontwerpprogramma in de werkplaats, waardoor voor het instellen van de machine geen handmatige acties meer vereist zijn”, aldus Verhoef. “Ook met deze machine leveren wij dus een bijdrage aan het verkorten van de doorlooptijd, terwijl fouten door communicatieruis tot een minimum worden beperkt.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.