Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Nieuw HR-toestel voor Energielabel B bestaande bouw

Nieuw HR-toestel voor Energielabel B bestaande bouw

Nefit ProLine Eco biedt corporaties de beste prijs/prestatie-verhouding

Op de Bouwbeurs 2019 presenteert Nefit een nieuwe variant van een van haar meest verkochte HR-toestellen: de ProLine Eco. Nefit heeft dit toestel speciaal ontwikkeld als laagdrempelige oplossing voor woningcorporaties die tegen lage kosten woninglabels moeten verbeteren. ProLine Eco heeft een van de hoogste tapwaterrendementen in zijn prijsklasse. De adviesprijs voor dit CW4-toestel met hogere energieprestaties zal ongeveer 100 Euro hoger liggen dan die van de bestaande ProLine NxT-equivalent. De ProLine Eco HRC 24/CW4 komt in de zomer van 2019 op de markt, als aanvulling op de huidige ProLine-range.

Beste prijs-prestatieverhouding

Het grootste verschil met de bestaande ProLine NxT-serie is het hogere jaargebruiksrendement. Met geoptimaliseerde componenten en aangepaste software is het rendement hoger dan dat van de meeste vergelijkbare toestellen: een van de hoogste in zijn prijsklasse. Dankzij de gunstige prijsstelling biedt ProLine Eco hiermee de beste prijs-prestatieverhouding in de markt.

Woninglabelverbetering

De minister van Wonen wil woningcorporaties verplichten om hun bestaande huurwoningen te renoveren. In het ‘Convenant Energiebesparing Huursector’ is afgesproken dat corporatiewoningen in 2020 gemiddeld Energielabel B moeten hebben. De energieprestaties van de toegepaste cv-ketel hebben een relatief grote invloed op het energielabel na renovatie.

Meest kosteneffiënte optie

In veel gevallen is de cv-ketel de beslissende factor voor de Energie-indexberekening. Naast het rendement op CV en het elektrische energiegebruik, is het rendement op tapwater hierop van invloed. De opgevoerde energieprestaties maken ProLine Eco tot de meest eenvoudige en kostenefficiënte optie voor het realiseren van Energielabel B in de bestaande bouw.

 Total Cost of Ownership

De ‘Total Cost of Ownership’ komt voor ProLine Eco nog lager uit dan dat van de bekende ProLine NxT-toestellen. Bij een gasverbruik van 1.250 mbespaart ProLine Eco tot 210 euro op jaarbasis ten opzichte van een HR-toestel van de vorige generatie. Met het Safe & Sure-concept biedt Nefit bovendien de mogelijkheid om vooraf de totale exploitatiekosten voor 15 jaar te bepalen.

Accessoires

ProLine Eco komt in de zomer van 2019 beschikbaar als CW4-variant met 2-pijps rookgasafvoer/ luchttoevoer-aansluiting. Een concentrische adapter en de andere accessoires die bekend zijn van de ProLine NxT-serie kunnen ook worden toegepast op de Eco-variant.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.