Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Nieuw besturingsplatform voor meer connectiviteit

Nieuw besturingsplatform voor meer connectiviteit

In ons algemene artikel over de ISH trekken we de conclusie reeds: connectiviteit in de installatiebranche is een speerpunt geworden. Zo ook bij ATAG, waar we op de stand in gesprek zijn met Product Manager Rob Maassen. “Onze nieuwe range ketels introduceren we nu in Duitsland en voor de zomer ook in Nederland”, opent hij het gesprek. “De Q-serie is daarin onze premium range, de i-serie ligt daar net onder.”

Systemen op maat met eindeloze mogelijkheden

“We introduceren een nieuw besturingsplatform voor beide series. Dat betekent dat er nog meer mogelijk wordt. Zoals het aansluiten van randaccessoires. Bovendien kun je hybride systemen maken, met warmtepompen of pelletbranders bijvoorbeeld. Maatwerk komt zo binnen handbereik. Ook ATAG One kan erop aangesloten worden, daarmee maak je het geheel Cloud-based.”

ATAG wil in de toekomst meer in systemen denken, niet meer in losse producten, leren we. “ATAG Zone is zo’n systeem. Met ATAG Zone krijg je toegang tot de wereld van domotica. Ons product moet naadloos kunnen integreren in iedere situatie. De eerste stap binnen het i-platform is de integratie van de Apple chip in de One Zone kamerthermostaat. Bediening via de Apple HomeKit is nu mogelijk. Later dit jaar zal de integratie van Amazon Alexa en Google Home volgen”, vertelt Maassen. “ATAG wil in de SmartHome gedachte mee kunnen, zonder zelf alles te moeten ontwikkelen. Wij zorgen voor compatibiliteit.”

atag-energion-assortiment-kopieren

Het ATAG Energion assortiment.

 

Gebruik maken van elkaars kracht

Niet voor niets staat de ATAG-stand belendend naast die van Elco. Maassen legt uit: “ATAG is in 2014 onderdeel geworden van de Ariston Thermo Group, waartoe ook Elco behoort. Ariston wil dat de belangrijke producten uit de eigen groep komen. Door cross-over te werken, hoeven we niet extern in te kopen. We voegen per bedrijf waarde toe aan de andere bedrijven binnen de groep. Om die reden is in 2018 de warmtepomp uit de Ariston Thermo Group in het ATAG-pakket gekomen. Deze ENERGION WP range introduceren we nu ook in Duitsland. In Nederland is de warmtepomp inmiddels een hot item, door de energietransitie, de sterke push naar elektrificatie en het doel om van het gas af te komen.”

Maassen blikt tevreden terug op de ISH 2019. “Bedenk dat onze gehele stand is geregeld door onze Duitse tak, wij staan als Nederlanders in de stand om samen met collega’s uit andere landen de internationale bezoekers op te vangen. De aanloop is super en een mooie mix aan nationaliteiten.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.