Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
‘Next generation’ groepenkast: Het kloppend hart van elke woning
De ‘next generation’ groepenkast is het kloppend hart, dat elke woning toekomstproof maakt.

‘Next generation’ groepenkast: Het kloppend hart van elke woning

De Click-mate NXT groepenkast is de innovatieve opvolger van de huidige Click-mate XL Plus serie. Een compacte en modulaire oplossing die de energietransitie mogelijk maakt. Toekomstproof, geschikt voor uitgebreide 3-fasen installaties en eenvoudig samen te stellen en te installeren. Dat betekent: sneller werken en lagere kosten.

Klaar voor de toekomst

“De energietransitie is in volle gang”, vertelt Davy Krijnen, productmanager bij Attema. “We krijgen steeds vaker te maken meer complexe installaties, zoals laadpalen, zonnepanelen en warmtepompen, maar daar is in traditionele groepenkasten vaak onvoldoende ruimte voor. Attema ontwikkelde daarom in samenwerking met installateurs de Click-mate NXT groepenkast met componenten powered by Siemens. Deze ‘next generation’ groepenkast is het kloppend hart, dat elke woning toekomstproof maakt.” 

Een groepenkast voor elke situatie

Verschillende projecten vragen om verschillende oplossingen. Gelukkig is er voor elke situatie een geschikte Click-mate NXT groepenkast, met 12, 2×12, 3×12 of 2×18 modules en met 18 of 28 buisinvoeren voor 16, 19 én 20 mm buizen. Click-mate NXT biedt alle ruimte voor grotere installaties. Al deze groepenkasten zijn ook nog eens volledig modulair en te koppelen. Ze zijn gewoon naast of onder elkaar te installeren.

Eenvoudig installeren

“We wilden het werk van de installateur vooral makkelijker maken”, aldus Krijnen. “Daarom hebben we de Click-mate NXT groepenkasten voorzien van diverse handige producteigenschappen, zoals stapelbare buiszadelstroken en een lichtgrijze onderbak voor zicht in donkere ruimtes. Net als de schroefloze kap, voorgemonteerde schroeven, verschillende slimme uitvoermogelijkheden voor in de zijwand en een stekerbaar aardblok zijn dit allemaal handigheidjes die het werk eenvoudiger én sneller maken. En dat loont!”

Snel samenstellen en bestellen

De Click-mate NXT Assistant maakt het bovendien eenvoudig om online maatwerk groepenkasten samen te stellen. Het is slechts een kwestie van inloggen, één van de voorbedrade Click-mate NXT groepenkasten kiezen en componenten toevoegen, zoals installatieautomaten met andere karakteristieken of met een ingebouwde vlamboogbeveiliging. Componenten verwijderen kan ook. De groepenkast is helemaal naar eigen inzicht in te delen. Zo kunnen componenten die langdurig worden belast ‘vrij’ geplaatst worden of kan extra ruimte gereserveerd worden tussen de componenten. Krijnen: “Zo stellen installateurs met een paar klikken een maatwerk groepenkast samen én plaatsen ze hun bestelling voor een project! Dat is installeren volgens Attema.” ζ

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.