Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Projecten

Next Building | Amstelveen

DeBouwerij_frame4-kopiëren

2 januari 2019 Leestijd 4 minuten

Deel dit artikel

Stekerbare e-installaties voor Next Building

In Amstelveen wordt eind november de transformatie van kantoorgebouw World Wide Building naar woongebouw Next Building opgeleverd. In het pand, waarin ooit de Kamer van Koophandel was gevestigd, worden maar liefst 147 appartementen voor starters en doorstromers ingericht. Een nieuwe gevel geeft het gebouw een nieuwe, frisse uitstraling. Van binnen is Next Building tot op het betoncasco gestript en opnieuw ingericht, inclusief de installaties.

Attema_Foto 2 kopiërenOm te voldoen aan de hoge rookdichtheidseisen in dit project zijn de hollewanddozen tussen de woningen en aan de gangzijde voorzien van rookwerende inzetstukken.

Aanvankelijk maakte Gerssen Elektrotechniek BV een traditionele aanbieding voor de elektrotechnische installaties in Next Building, maar toen eigenaar Frits Klok het 100% winstalleren® concept van Attema en WAGO ontdekte, besloot hij zijn aanpak te wijzigen. Next Building heeft namelijk een zeer korte doorlooptijd. “Ik sta altijd open voor nieuwe, innovatieve technieken”, vertelt hij. “Toen ik op de TU Boot 2017 kennismaakte met de stekerbare producten van Attema, zag ik direct de voordelen voor dit project. Namelijk: een enorme tijdswinst én een sterke reductie van de faalkosten. In dit project kozen veel nevenaannemers voor prefabricage waarin wij, dankzij het 100% winstalleren® concept volledig konden meegaan.” Alle elektrotechnische installaties in de appartementen worden stekerbaar uitgevoerd, vertelt hij. “Van de groepenkast tot en met de verlichtingsinstallaties en stopcontacten.”

Attema_Foto 3 kopiërenCentraaldoos volgens het 100% winstalleren® concept.

Projectbegeleiding
Omdat 100% winstalleren® voor Gerssen Elektrotechniek BV een nieuw concept betrof, hebben Attema en partner WAGO de installateur nauw begeleid. “We hebben niet alleen geassisteerd bij de engineering en calculatie, maar ook geholpen om de juiste producten voor dit project te selecteren”, vertelt Michael van den Broek, Accountmanager bij Attema. “Vanaf de Attema groepenkast lopen diverse stekerbare WAGO koppelkabels naar de Attema centraaldozen en hollewanddozen, waarin Gira schakelmateriaal en WAGO chassisdelen slim geïntegreerd zijn. Om te voldoen aan de hoge geluids- en rookdichtheidseisen in dit project zijn de hollewanddozen tussen de woningen en aan de gangzijde voorzien van geluiddempende en rookwerende inzetstukken.” De Attema inzetstukken zijn in een geconditioneerde omgeving door een assembleur in de hollewanddozen geplaatst, vertelt hij “De installateur had hier verder geen omkijken naar.”

Het 100% winstalleren® concept van Attema en WAGO.

Fijne kneepjes
Alle stekerbare producten zijn op het project aangeleverd door groothandel Technische Unie. “Bij aanvang van de werkzaamheden hebben vertegenwoordigers van Attema de projectlocatie tweemaal bezocht, om onze monteurs de fijne kneepjes van stekerbaar installeren te leren”, vertelt Klok. “En ook gedurende het project is de bouwlocatie regelmatig bezocht, om de voortgang te zien, installaties te controleren en eventuele vragen van monteurs te beantwoorden. Next Building is het eerste project dat we stekerbaar uitvoeren maar het concept bevalt zo goed, dat we inmiddels ook met een tweede project zijn gestart.”

Tekst Lieke van Zuilekom    |    Beeld De Heemraad BV en Attema
Uitgelichte afbeelding: 
Een nieuwe gevel geeft het gebouw een nieuwe, frisse uitstraling.

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Yakup Yalcin

Projectmanager

Uw organisatie promoten via het Installatie & Bouw netwerk? Ik help u graag verder.

0%

    Stuur ons een bericht