Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Nefit Bosch breidt warmtepompprogramma uit

Nefit Bosch breidt warmtepompprogramma uit

Nieuwe all-electric modellen op de Bouwbeurs

Nefit Bosch werkt hard aan uitbreiding van haar warmtepompprogramma. Na de introductie van de uitgebreide Nefit EnviLine-serie in 2016, toont het bedrijf op de Bouwbeurs 2019 een drietal modellen van een nieuwe lijn warmtepompen. Naast de 50 verschillende configuraties van de EnviLine van Nefit, komt er een nieuwe Compress-lijn van Bosch. De eerste exponenten van deze lijn worden eind 2019 verwacht. Op de Bouwbeurs is, naast twee nieuwe grondbronwarmtepompen – een voor gestapelde bouw en utiliteit, en een voor woningbouw – een nieuwe alles-in-een ventilatiewarmtepomp te zien. Samen met de nieuwe elektrische warmwatertoestellen, die later dit jaar op de markt komen, biedt Nefit Bosch met de nieuwe warmtepompen een ongekend breed portfolio aan all-electric oplossingen.

Nieuw: Bosch Compress 6000 LWM grondbronwarmtepomp 4,5 – 17 kW
Vermogensrange van 4,5 tot 17 kW. De COP is 5,8 en de cv-aanvoertemperaturen tot 62°C.

Deze volledig gasloze oplossing is leverbaar in varianten met en zonder geïntegreerde warmwatervoorraad. Optioneel kan de warmtepomp worden uitgebreid met een koelunit. Het systeem is geschikt voor Smart Grid.

Toepassing: woningbouw en utiliteit. Leverbaar: eind 2019 (eerste pilots gestart).

Nieuw: Bosch Compress 7000 LWM grondbronwarmtepomp 20 – 80 kW
Vermogensrange van 20 tot 80 kW. De COP tot 4,95, met een SCOP van 5,54, de cv-aanvoertemperatuur 68°C en energielabel A+++. Een extra hoge ISDE-subsidie is mogelijk. Uniek is de mogelijkheid om de warmtepompen in cascade op te stellen, tot 400 kW, waarbij de units worden gestapeld. Hierdoor kan een vermogen van 160 kW worden gerealiseerd op iets meer dan een vierkante meter. Op basis van zijn specificaties kan deze warmtepomp het predicaat Best in class worden toegekend.

Toepassing: gestapelde bouw en utiliteit. Leverbaar: eind 2019 (diverse pilots in Nederland).

Demo: Compress 3000 EAW ventilatiewarmtepomp
Vermogen van 1,55 kW en elektrisch verwarmingselement van 9kW. De SCOP is 4,08 en het energielabel A++ / A. De alles-in-een warmtepomp heeft een geïntegreerde warmwatervoorraad van 235 liter. Het ontbreken van een buitenunit, de kleine footprint van 60 x 60 cm, en een laag geluidsniveau maken het systeem bij uitstek geschikt voor de renovatie van kleine appartementen en voor NOM-woningen. De Compress 3000 EAW wordt als demo getoond op de Bouwbeurs.
Toepassing: woningrenovatie. Leverbaar: nog niet bekend.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.