01:34
17-10-2018

‘Natuurlijke ventilatie mét warmteterugwinning in één slim systeem’

Slimme, natuurlijke ventilatie, in combinatie met warmteterugwinning via de afgezogen binnenlucht en – indien nodig – frisse buitenlucht voor woningen die milieu, gebruiker én een gezonde luchtkwaliteit voorop plaatsen: dat is waar de nieuwe DucoBox Eco voor staat. Door vraagsturing via een 2-zoneregeling in de ventilatiewarmtepomp te integreren, zijn een maximale energiezuinigheid én een minimaal geluidsvermogen meer dan ooit een haalbare kaart, waarmee de unit naadloos aansluit bij de BENG-ambitie van overheid en woningeigenaren.

Duco is al 27 jaar specialist in ventilatietechniek. Aanvankelijk startte het bedrijf met het aanbieden van (natuurlijke) toevoeroplossingen, maar al snel evolueerde het gamma, met de DucoBox Silent en Focus als ware uitblinkers. “Met deze ventilatieboxen profileerde Duco zich in 2014 nadrukkelijk in de markt, beschikbaar in de fluisterstille DucoBox Silent voor renovatie- en vervangingsprojecten en de intelligente DucoBox Focus voor de nieuwbouwmarkt”, vertelt Richard Geraerts, Verkoopleider Nederland bij Duco Ventilation & Sun Control. “De afgelopen jaren hebben we de ventilatieboxen verder ontwikkeld, conform de wensen en eisen van de markt waarin energienormen alsmaar verder worden aangescherpt en de klemtoon wordt verlegd naar gezondheid, duurzaamheid én een optimaal wooncomfort. Onze nieuwste ontwikkeling, de DucoBox Eco, maar ook diverse andere innovaties sluiten hierbij perfect aan. Om het beste ventilatiesysteem voor ieder project te garanderen, komen wij graag zo vroeg mogelijk met installateurs en eindgebruikers in contact.”


De DucoBox Eco is hét uithangbord voor slim ventileren met warmteterugwinning.

Slimme, stille en energetische ventilatiewarmtepomp
“De DucoBox Eco is hét uithangbord voor slim ventileren met warmteterugwinning”, vertelt Geraerts. “De compacte ventilatiewarmtepomp is speciaal ontwikkeld voor all-electric nieuwbouwwoningen en ventileert op natuurlijke wijze, waarbij alle voordelen van een warmtepomp worden benut. Denk bijvoorbeeld aan een optimale warmteterugwinning. De afgezogen binnenlucht wordt steevast door een warmtewisselaar geleid, waarbij de verder benodigde energie wordt gecompenseerd met verse buitenlucht. De unit maakt bovendien gebruik van een geïntegreerde 2-zoneregeling met vraagsturing, waarbij leef- en slaapkamers separaat geventileerd worden. Een optimaal binnenklimaat én energetisch rendement zijn het resultaat.”

Het systeem volgt als het ware de bewegingen van de bewoner in de woning en bepaalt automatisch – via tijdschakelingen en CO2– en vochtsensoren – op welk moment, waar en hoeveel er geventileerd moet worden. “Dankzij deze zonesturing wordt het aantal omwentelingen van de motor tot een minimum beperkt, waardoor het geluidsniveau sterk afneemt. En ook de hoge kwaliteit van de ventilator draagt hieraan bij. Dat maakt de DucoBox Eco niet alleen de slimste, maar ook één van de stilste ventilatiewarmtepompen van Europa! De DucoBox Eco communiceert probleemloos met de meest gebruikte open communicatieplatforms, wat integratie in domoticasystemen mogelijk maakt. Een A+ Ecodesign-label garandeert een gunstige subsidieregeling. Dat de automatische inregeling van de unit installateurs een flinke besparing op de inregeltijd kan opleveren, vormt de kers op de taart.”

Tekst Lieke van Zuilekom    |    Beeld Duco
Uitgelichte afbeelding: 
De DucoBox Eco is niet alleen de slimste, maar ook één van de stilste ventilatiewarmtepompen van Europa.

Installatie en Bouw Nederland partners

Bette