Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Modulaire geluidsschermen voor buitenunits

Theater Rabarber in Den Haag.

Modulaire geluidsschermen voor buitenunits


Sinds 1 april 2021 gelden nieuwe eisen voor het geluidsniveau van buitenunits van onder meer warmtepompen, airco’s en luchtbehandelingskasten op de erfgrens. Het lukt in veel situaties echter niet om aan deze eisen te voldoen. Met de modulaire geluidsschermen van ModuBar lukt dat wel, waarbij de buitenunits bovendien aan het zicht worden onttrokken. Een win-win.

Geluidsscherm Westerschans in Goes.

In de laatste wijziging van het Bouwbesluit is bepaald hoeveel geluid een buitenunit mag maken in vollast op de erfgrens. Dat is vastgesteld op 40 dB in de nacht (tussen 19.00 uur en 7.00 uur) en 45 dB overdag. “In veel gevallen is dat niet haalbaar”, weet Arjan Kick, projectmanager bij ModuBar. “We zijn hier als producent van hoogwaardige geluidsschermen op ingesprongen en bieden een tweetal esthetisch fraaie, maar zeer betaalbare oplossingen: het Noise-Reducer en het Kokowall HA-Minwol geluidsscherm. Beide oplossingen zijn zeer effectief in het dempen van het geluid en worden bijvoorbeeld ook toegepast langs spoor- en snelwegen. Het unieke aan de Kokowall is de additionele kokosafwerking die je kunt laten begroeien met klimop.”


Diverse afwerkingen

De geluidsschermen van ModuBar zijn modulair van opzet, oneindig recyclebaar en bieden standaard een hoge geluidsabsorptie (Dla = 11/17dBA) en hoge geluidsisolatie (Rw = 30dBA) dankzij een kern van steenwol aan de binnenzijde en een plastisolplaat aan de buitenzijde. “Indien nodig kunnen we variëren met de dikte van de panelen om tot hogere isolatie- en absorptiewaardes te komen. De plastisol gecoate staalplaat is in 21 verschillende kleuren leverbaar”, vervolgt Kick. “Ook een afwerking met zinken fels- of gecoate golfplaten behoort tot de mogelijkheden. Voor elk gebouwontwerp kunnen we dus een passende geluidswerende oplossing realiseren. Datzelfde geldt voor de montagemethodes. De geluidsschermen kunnen verankerd worden aan een betonnen dakconstructie, een eventueel aanwezige staalconstructie op het dak of op een betonvoet. Ook kunnen zij gefundeerd worden in de grond. De panelen zijn getest door Peutz en TNO en bieden een gegarandeerde geluidsdemping tegen geringe kosten. Een esthetisch fraai aanzicht is bij de prijs inbegrepen.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.