pv exterieur

“Bij PLEKvoor laten we zien dat verplaatsbaar wonen ook mogelijk is in een esthetisch zeer fraaie woning, met een lange levensduur en een hoge kwaliteit.”

02:13
08-01-2020

Modulair woonconcept tot in de kleinste (stekerbare) details doorgevoerd

Modulaire woningen winnen snel aan populariteit. En dat is niet verwonderlijk, volgens Michiel van der Pol, Product Innovatie manager bij ontwikkelaar en bouwer PLEKvoor. “Want niet alleen kunnen modulaire woningen aanzienlijk sneller en met minder faalkosten geproduceerd worden; ook spelen de woningen in op de groeiende vraag naar flexibele en compacte woonconcepten, met oog voor het milieu. De PLEKvoor woningen ademen letterlijk met de samenleving mee. Bovendien zijn de woningen eenvoudig verplaatsbaar en in en uit elkaar te klikken. Dat laatste geldt overigens niet alleen voor de bouwkundige elementen, maar ook voor de elektrotechnische installaties.”

“De productie van modulaire woningen kun je vergelijken met de wijze waarop een auto wordt gemaakt; de onderdelen komen veelal op maat binnen in de productieomgeving en worden daar vervolgens in elkaar ‘geklikt’”, vertelt Van der Pol. “Bij de PLEKvoor woningen duurt dit proces circa 10 weken. Zodra een woning volledig is afgewerkt, wordt deze vanuit onze productiehal en op een vrachtwagen naar zijn eindbestemming vervoerd, waar de woning in één dag gebruiksklaar wordt opgeleverd.”

V.l.n.r. Lammert Hooiveld (Honeywell-PEHA), Michiel van der Pol (PLEKvoor), Michel Boekweit (Attema B.V.) en Marcel Visser (WAGO Nederland B.V.).

 

Fraai, duurzaam en met een hoge kwaliteit

“Een modulaire woning heeft vaak het imago van een bewoonbaar gemaakte zeecontainer: goedkoop, tijdelijk en onaantrekkelijk”, weet Van der Pol. “Bij PLEKvoor echter laten we zien dat verplaatsbaar wonen ook mogelijk is in een esthetisch zeer fraaie woning, met een lange
levensduur en een hoge kwaliteit. Conform het Bouwbesluit en naar wens voorzien van de nieuwste (duurzame) technieken.” Om vergunningsvrij vervoer per vrachtwagen mogelijk te maken, bedraagt de breedte of diepte van iedere woningmodule maximaal 3,5 meter. De lengte van de modules is maximaal 12 meter. “Aan de basis van onze woonmodules ligt steevast een stalen kokerframe, waarin de geïsoleerde prefab wanden (inclusief sparingen), prefab dakplaten en prefab vloeren eenvoudig vastgeklikt kunnen worden. Vervolgens worden alle binnenwanden geplaatst en volgt de maatwerk afwerking.” Hierbij kunnen bewoners o.a. hun keuken, badkamer, toilet, wand- en vloerafwerking vrij bepalen, vertelt hij. “En ook de gevelafwerking staat vrij. Standaard werken we veel met Douglas houten gevels, in verschillende afmetingen en kleuren. Maar ook Equitone-gevelpanelen (stuclook) zijn populair. In overleg zijn bovendien minerale of keramische steenstrips of andere materialen mogelijk.”

WAGO WINSTA® RD-kabel. WINSTA® is als enige Maintenance Free gecertificeerd.

 

Stekerbare elektravoorzieningen

Ook het installatiepakket biedt veel keuzemogelijkheden. “De modulaire woningen worden standaard voorzien van elektrische verwarmingspanelen”, vertelt Van der Pol. “Maar het is ook mogelijk om de woningen op te waarderen naar een warmtepomp en watergedragen vloerverwarming. Met of zonder zonnepanelen en/of WTW-technieken.” Ook op elektrotechnisch gebied hebben bewoners veel vrijheid. “Alle elektravoorzieningen in de woningen wordt stekerbaar uitgevoerd. Van de groepenkast tot en met de wandcontactdozen, verlichtingspunten en schakelaars. Dit heeft als voordeel dat alle technieken flexibel en snel in de (binnen)wanden en vloeren geplaatst kunnen worden. Zonder faalkosten en zonder dat we hiervoor steeds opnieuw kabels hoeven te trekken.”

Voor de woningen maakt PLEKvoor steevast gebruik van het WAGO WINSTA®-systeem en 100% winstalleren®-concept, welke volgens Van der Pol ‘tegemoetkomen aan de hoge kwaliteit van de PLEKvoor woningen en zeer eenvoudig te installeren zijn’. 100% winstalleren® is een uniek stekerbaar concept van WAGO en Attema, dat op doeltreffende wijze beantwoordt aan de sterk veranderende vraag van de woningbouw. “Voor de installatie is het simpelweg koppelen van de juiste stekerverbindingen voldoende. De verbinding werkt altijd! Bovendien denkt WAGO actief mee in de doorontwikkeling en uitbreiding van onze woonconcepten, waarbij ook leverancier van de schakelmaterialen Honeywell-PEHA en groothandel Rexel worden betrokken. Marcel Visser, de accountmanager van WAGO, is altijd bereid om vragen van monteurs te beantwoorden. Telefonisch of op locatie, wat door ons als zeer prettig wordt ervaren.”    

Zodra een woning volledig is afgewerkt, wordt deze vanuit de productiehal en op een vrachtwagen naar zijn eindbestemming vervoerd, waar de woning in één dag gebruiksklaar wordt opgeleverd.

Tekst: Tekst Lieke van Zuilekom
Beeld: Beeld WAGO, PLEKvoor en design by Smart Design Studio

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen

Lees meer over: Modulair , Plekvoor , WAGO

Installatie en Bouw Nederland partners

adrien prv unsplashfccbfdceabafaecb