Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Modulair bouwen:
            
         
         
            Prefab vloeren met vloerverwarming
In een assemblagehal worden de vloerdelen geproduceerd, waarna ze kant en klaar naar de plaats van bestemming gaan.

Modulair bouwen: Prefab vloeren met vloerverwarming

Om zo snel mogelijk te kunnen bouwen, wordt er steeds vaker gebruik gemaakt van prefab onderdelen. Hodes produceert samen met TGO Technische Installaties en Provarmo prefab vloervelden die voorzien zijn van alle nodige installaties, tot vloerverwarming aan toe.

Prefab productie versnelt het bouwproces. Ook de vloeren worden prefab geproduceerd, inclusief de installatietechnieken.

Hodes Huisvesting ontwerpt, realiseert en beheert flexibele en duurzame huisvesting voor de markten leren, recreëren, wonen en zorg. Om zo efficiënt mogelijk te kunnen werken, produceert zij prefab vloervelden voor zeer diverse gebouwen. Vervolgens brengt Provarmo de vloerverwarming aan in de vloervelden. TGO verzorgt de overige installaties, voordat deze naar de plaats van bestemming gaan. “Het gaat om losse vloerdelen van 3 x 6 meter die in een assemblagehal worden geproduceerd”, vertelt Rick Oomen, projectleider bij Provarmo. “Wij bevestigen de vloerverwarming met een stalen net, waarna TGO Technische Installaties de overige installaties monteert. Een dag later wordt het beton gestort, waarna de vloerdelen op locatie met een hijskraan in de woning worden geplaatst.” Het zijn niet alleen woningen waar de prefab vloerdelen geplaatst worden, maar ook vakantievilla’s, scholen en zorgcentra. Oomen: “Waar vloerverwarming mogelijk is en waar gebouwd wordt, zijn deze vloeren mogelijk.” Het voordeel van de vloerdelen is dat ter plaatse snel ingesprongen kan worden op aanpassingen, wat met oprolbare vloerverwarming niet mogelijk is. Oomen legt uit: “Nadat ik de tekeningen gereed heb, zorg ik dat er een legplan gemaakt wordt. Mocht er op de bouw zelf iets aangepast moeten worden, zoals een wand die verschoven moet worden, dan is dat geen probleem. Wanneer het project klaar is, pas ik de tekening aan en maak ik een revisierapport. Het klinkt heel simpel en dat is het eigenlijk ook: een vloerveld, vloerverwarming en andere leidingen installeren, beton erop en plaatsen.”


Over Provarmo

Provarmo levert en monteert vloerverwarming en vloerkoeling. Zij ontzorgt de professionele installateur met als doel een installatie die aan alle wensen voldoet. Maatwerk schuwt het bedrijf zeker niet. De ervaren vakmensen doen alles in eigen beheer; van het ontwerp tot het legplan van de tekeningen, het transport en de uitvoering en revisie.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.