Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Moderne en duurzame klimaatinstallatie voor SNG Barratt
De nieuwbouw is voorzien van een moderne en duurzame klimaatinstallatie.

Moderne en duurzame klimaatinstallatie voor SNG Barratt

Het turnkey project van 1.621 m2 omvat een nieuw bedrijfspand met kantoor aan de Rosmalense Plas en is gebouwd door Willy Naessens Nederland. Installatiebedrijf Den Doorn B.V. stond in voor de elektrotechnische en werktuigbouwkundige installaties. Om een uitgekiende luchtbehandeling te borgen, nam de totaalinstallateur contact op met vaste partner Systemair.

De nieuwbouw is voorzien van een moderne en duurzame klimaatinstallatie. “Op het dak hebben wij een lucht/water-warmtepomp geplaatst, die energie uit de buitenlucht haalt en overdraagt aan een koudemiddel”, vertelt Jos van Oijen, Teamleider Werktuigbouwkunde bij Installatiebedrijf Den Doorn B.V.. “Als afgiftesysteem in de bedrijfshal is gekozen voor cv-gestookte heaters. De kantoorruimtes zijn voorzien van vloerverwarming. Een luchtbehandelingsunit van Systemair zorgt hier voor de toevoer van voldoende verse lucht, met behoud van de behaaglijkheidseisen.”

Efficiënte warmteterugwinning, laag energieverbruik

“Voor de conditionering van de ruimtes was Installatiebedrijf Den Doorn B.V. op zoek naar een luchtbehandelingsunit voor dakopstelling, met een debiet van 1.500 m3/h en inclusief een elektrische batterij voor het naverwarmen van de lucht indien nodig”, vertelt Derrick Echteld, Accountmanager bij Systemair. “Hier geven wij invulling aan met onze Topvex SR04 unit. De Topvex SR04 betreft een plug-and-play unit, met een efficiënte warmteterugwinning en een laag energieverbruik. Dankzij de integratie van een warmtewiel is bovendien geen condenswaterafvoer benodigd. De unit is geleverd inclusief Access besturingssysteem, waardoor de installateur eenvoudig zijn instellingen kan ingeven, op basis van de wensen van de eindgebruiker.” De Topvex SR04 is oorspronkelijk ontwikkeld voor binnenopstelling, vertelt hij. “Om de unit ook geschikt te maken voor buitenopstelling, is een ODS luchtaanzuig- en uitblaassectie inclusief dak voor de gehele unit toegevoegd.”

Een luchtbehandelingsunit van Systemair zorgt voor de toevoer van voldoende verse lucht, met behoud van de behaaglijkheidseisen.

Jarenlange samenwerking

De nieuwbouw voor SNG Barratt is niet het eerste project dat Systemair en Installatiebedrijf Den Doorn B.V. samen uitvoeren. “We zijn vertrouwde partners en weten exact wat we van elkaar mogen verwachten”, aldus Echteld. “Recent hebben we bijvoorbeeld samengewerkt aan het nieuwe hoofdkantoor van Hikvision in Hoofddorp, het nieuwe distributiecentrum voor Kivits in Ridderkerk en Kindcentrum De Plantage in Meteren.” Van Oijen: “Bij Systemair zijn wij verzekerd van betrouwbare en klasse A installaties. Ook zijn de lijnen kort en goed. Onder andere Derrick staat altijd voor ons klaar en zorgt dat zaken snel en goed geregeld worden. Dat stellen we enorm op prijs.”

Bewijslast

Bijzonder aan de nieuwbouw van SNG Barratt is dat het door Willy Naessens Nederland is aangewezen als proefproject, in het kader van de wet Kwaliteitsborging voor het bouwen. Installatiebedrijf Den Doorn B.V. moest daarom van alle W- en E-installaties de technische specificaties en een stukje bewijslast overleggen, vertelt Van Oijen. Een verantwoordelijkheid die de totaalinstallateur standaard al op zich neemt. “Bijvoorbeeld bij de inregeling van de luchtbehandelingsunit stellen wij een rapport op, waarin ook de inmeetgegevens zijn opgenomen”, vertelt hij. “Daarmee zijn wij perfect voorbereid op de nieuwe ontwikkelingen.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.