Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Moderne, duurzame en energiezuinige nieuwbouw voor VSH is gereed

Moderne, duurzame en energiezuinige nieuwbouw voor VSH is gereed

In november neemt VSH/Aalberts Industries definitief intrek in haar nieuwe, moderne en duurzame distributiecentrum in Zeewolde. De circa 35.000 m² grote nieuwbouw op bedrijventerrein Trekkersveld III is in slechts 10 maanden gerealiseerd, conform de BREEAM-NL ‘Very Good’ certificeringscriteria. De installaties van vanPanhuis Hoogeveen leverden hier een belangrijke bijdrage aan.

Alle kantoorruimtes zijn voorzien van een VRV IV heatrecoverysysteem. Met deze VRV-variant kunnen de verschillende kantoorruimtes gelijktijdig worden verwarmd en gekoeld, waarbij de warme of koele lucht efficiënt wordt hergebruikt en uitgewisseld.

 

VanPanhuis Hoogeveen is verantwoordelijk voor het ontwerp en de aanleg van alle gebouwgebonden installaties. Denk hierbij onder andere aan de verwarming, koeling, ventilatie, het loodgieterswerk, de sanitaire voorzieningen en het gebouwbeheersysteem. Maar ook aan de vermogensdistributie, data-installatie, verlichting, beveiligings- en camera-installatie, pv-installatie en toegangscontrole. “Alle kantoorruimtes zijn door ons voorzien van een VRV IV heatrecoverysysteem”, vertelt projectleider Gerard Koops. “Met deze VRV-variant kunnen de verschillende ruimtes gelijktijdig worden verwarmd en gekoeld, waarbij de warme of koele lucht efficiënt wordt hergebruikt en uitgewisseld. Bovendien zijn in de kantoren laagtemperatuur-hydroboxen geplaatst die de warmte of koude uit het VRV-systeem overdragen aan het verwarmingswater van de vloerverwarming, met een optimale energie-efficiëntie als resultaat. Een mechanisch ventilatiesysteem (WTW) voorziet in een constante toevoer van verse buitenlucht en afvoer van vervuilde en vochtige binnenlucht. Om het energieverbruik te reduceren, zijn alle ruimtes met sterk wisselende bezettingen uitgerust met CO2-opnemers en VRV-kleppen die een vraaggestuurde ventilatie mogelijk maken.”

De stellingpaden in de opslag/het warehouse zijn voorzien van bewegingssensoren, zodat nergens onnodig verlichting brandt.

 

Combinatie van bekabeling en spanningsrails

De bedrijfshal – die zowel een opslag- als assemblagedeel omvat – is volledig voorzien van vloerverwarming, vertelt Koops. “Voor de vermogensdistributie is gekozen voor een combinatie van bekabeling en spanningsrails. In opdracht van Pleijsier Bouw hebben wij op 13 meter hoogte alle bekabelingen voor de gebouwgebonden installaties aangebracht. Als aanvullende opdracht hebben we bovendien een aantal spanningsrails met aftakpunten uitgeëngineerd en aangelegd voor VSH/Aalberts Industries, waarmee de diverse productiemachines worden gevoed. Gekozen is voor drie spanningsrails op circa 5 meter hoogte, waarmee grote vermogens eenvoudig over grote afstanden verplaatst kunnen worden. Zonder risico op spanningsverliezen.”

Kanalenwerk in het nieuwe distributiecentrum van VSH/Aalberts Industries in Zeewolde.

 

Verspilling wordt voorkomen

Omdat de kantoren grotendeels voorzien zijn van vliesgevels, was werken met kabelgoten hier geen optie. “In plaats daarvan hebben wij spanningszuilen gemonteerd”, aldus Koops. “Boven de plafonds hebben we diverse aansluitingen met stroom- en datapunten aangebracht, waardoor de zuilen flexibel in de ruimtes geplaatst kunnen worden.” Zowel in de kantoren als in de bedrijfshal is LED-verlichting geïnstalleerd. “De stellingpaden in de opslag/het warehouse zijn voorzien van bewegingssensoren, zodat nergens onnodig verlichting brandt. Om een uitstekend databereik te borgen, hebben we in de bedrijfshal een dekkend datanetwerk met diverse patchkasten aangelegd. Daarnaast hebben we 40 m² pv-panelen geïnstalleerd. Alle toiletgroepen hebben een afsluitklep in de waterinstallatie gekregen, die aan de bewegingsmelder van de verlichtingsinstallatie is gekoppeld. Zodra medewerkers een toiletruimte betreden, opent deze afsluitklep automatisch en wordt de druk op het waterleidingnet opgebouwd. Hierdoor wordt geen water verspild, bijvoorbeeld wanneer een toilet doorloopt.”

Enkele weken na de oplevering blikt Koops terug op een uitdagend maar ook zeer geslaagd project, waarin veel ruimte was voor eigen inbreng en waarin zeer prettig met alle bouwpartners is samengewerkt. “In september ging de eerste paal de grond in en 10 maanden later moesten we onze installaties al opleveren. Bepaald geen sinecure, omdat tijdens de bouw nog wijzigingen werden doorgevoerd en extra werkzaamheden werden toegevoegd. Om budget, kwaliteit en planning te borgen, hebben we dagelijks overlegd met Pleijsier Bouw en wekelijks met VSH/Aalberts Industries. Daarnaast hebben we ontzettend hard gewerkt, met deze prachtige nieuwbouw als resultaat.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.