Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Modern gebouw maakt gebruik van betrouwbaar bedrijfsnetwerk

Modern gebouw maakt gebruik van betrouwbaar bedrijfsnetwerk

Snel en flexibel datanetwerk

Het nieuwe distributiecentrum voor Vos Transport in Zaltbommel werd deze zomer opgeleverd. De medewerkers werken er in een modern kantoorgebouw, mede dankzij het bedrijfsdatanetwerk dat HTC International er aanlegde. Zij legde er alle Cat 6A datanetwerkaansluitingen en glasvezelverbindingen aan, zodat alle systemen goed (samen)werken.

HTC International is totaalleverancier op het gebied van bedrijfscommunicatiesystemen en telematica-oplossingen. Bij Vos Transport werkte zij in opdracht van Leertouwer, die geen onbekende is, vertelt accountmanager Dennis Miechels. “In het verleden hebben we veel voor Leertouwer gewerkt. Het project in Zaltbommel was een erg leuke, waarbij we ons zeer flexibel hebben ingezet.”

In slechts een week tijd heeft de installatieploeg alle installaties verzorgd.

Flexibel opgesteld

Vos Transport maakt nu gebruik van een universeel netwerk waarbij alle communicatieve systemen met elkaar verbonden zijn en met elkaar communiceren. Belangrijk is dat het systeem betrouwbaar is, er worden immers dagelijks veel pallets in- en uitgeboekt. Projectleider Wesley Smits van HTC International legt uit wat er allemaal bij het werk kwam kijken: “Het aanleggen van een glasvezelring, patchkasten ophangen op logische plekken in de hallen, netwerkbekabeling aanleggen, etc. Het was voor ons geen megagroot project, maar wel één waar we konden laten zien waar we goed in zijn.”

En dat is dus zorgen voor een betrouwbaar en degelijk netwerk aangelegd in zeer korte tijd, want dat was de vraag van Leertouwer. Miechels: “Binnen enkele dagen na het verkrijgen van de opdracht stonden we al klaar met een installatieploeg. Na het bekijken van de locatie en het opmaken van de offerte hebben we in een week tijd de installaties verzorgd. Daarmee konden we Leertouwer ontzorgen en hebben we ervoor gezorgd dat zij binnen de afgesproken tijd kon opleveren.”

De patchkasten zijn op logische plekken in de hal opgehangen.

Klaar voor de toekomst

Dat HTC zo snel kan schakelen, komt door de jarenlange ervaring die het bedrijf heeft met dit soort distributiehallen, gaat Smits verder. “We voorzien tientallen van dit soort bedrijven per jaar van een dergelijk systeem. We weten daardoor wat het beste past bij een klant. Bovendien passen we alleen producten toe van hoge kwaliteit, zodat de systemen ook klaar zijn voor de toekomst. Wij staan pal achter onze producten en kwaliteit. Daar heeft ook de eindklant profijt van. Je weet dan zeker dat je achteraf geen problemen krijgt.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.