Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Minimaal energieverlies, maximale brandveiligheid

Minimaal energieverlies, maximale brandveiligheid

De afgelopen jaren hebben de firma’s uit Waalwijk een keur aan mooie en uitdagende projecten mogen maken in de utiliteitsbouw, lichte industrie en voedingsmiddelenindustrie. Naast De Walvis (Amsterdam), Forum II (Rotterdam) en Plus Ultra II (Wageningen) waren de bedrijven recent betrokken bij Westfield Mall of the Netherlands (Leidschendam), waar 12 medewerkers in opdracht van Roodenburg Groep, Hoogendoorn en Trigion de isolatie van de werktuigbouwkundige, sanitaire en sprinklerinstallaties, de branddoorvoeringen en de brandwerende afdichtingen verzorgden.

“Voor Roodenburg Groep hebben wij de gekoeld waterleidingen, cv-leidingen en installaties in de technische ruimtes geïsoleerd, terwijl we in opdracht van Hoogendoorn de thermische en akoestische isolatievoorzieningen hebben aangebracht rond koud- en warmwaterleidingen, hemelwaterafvoeren en rioleringen”, vertellen Ron van den Hanenberg en Ad Bos namens het isolatiebedrijf. “Ook hebben we tracingkabels voor de vetleidingen aangebracht. Voor Trigion hebben we onder meer de voeding voor de sprinklerinstallatie geïsoleerd.”

Isolatie van de werktuigbouwkundige installaties in de technische ruimte.

Voor de thermische isolatie maakt Isolatiebedrijf Hanenberg BV gebruik van ROCKWOOL wolschalen (warme leidingen) in combinatie met Armaflex isolatie (koude leidingen). “Waar de wolschalen energieverlies tijdens warmwatertransport tegengaan, dient de isolatie van de koudwaterleidingen en appendages vooral om opwarming, condensvorming en – als gevolg daarvan – corrosie te voorkomen. Bovendien hebben we de hemelwaterafvoeren en rioleringen akoestisch geïsoleerd.” Alle werkzaamheden zijn in het werk uitgevoerd, waarbij de monteurs regelmatig te maken kregen met grote hoogtes en moeilijk bereikbare plekken. Goede afspraken en een uitgekiende werkvolgorde waren dan ook van groot belang. “Alle werkzaamheden zijn uitgevoerd in een bouwtreintje, waarbij we direct na de montage van de leidingen onze isolatiematerialen hebben aangebracht. Pas daarna kon de afbouw van start.”

Om verspreiding van brand, rook en giftige gassen bij calamiteiten te voorkomen, heeft Brandpreventie Hanenberg BV een keur aan brandwerende materialen van marktleider Rudolf-Hensel aangebracht. Denk bijvoorbeeld aan brandwerende steenwolplaten, manchetten, coatings, kitten en schuimen. Alle doorvoeringen en sparingen, type afdichtingen, gebruikte isolatie- en afwerkmaterialen en eventuele opmerkingen zijn inclusief foto’s en testrapporten gebundeld in een digitaal logboek, dat bij oplevering aan de gebouw-eigenaar is overhandigd.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.