Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Meten, loggen, en communicatie met de nieuwe 3 –fasen –vermogensinterface van WAGO

Meten, loggen, en communicatie met de nieuwe 3 –fasen –vermogensinterface van WAGO

Metingen in het voedingsnet van machines en installaties zijn bij tal van toepassingen van cruciaal belang. Naast het energieverbruik kan bijvoorbeeld ook de invloed van vermogenselektronica op het net veilig worden herkend.

De nieuwe 3-fasen vermorgensinterface is ideaal voor de meting van stromen en spanningen in een driefasig voedingsnet in schakelkasten. De spanning wordt rechtstreeks via de aansluitingen van de drie fasen L1, L2 en L3 alsook van de nulleider N gemeten. De stromen van alle drie fasen worden door stroomtransformatoren geregistreerd die eveneens direct op de 3-fasen vermorgensinterfaceaangesloten zijn. Optioneel kan de stroom ook met Rogowski-spoelen worden gemeten.

De vermogensomvormer wordt gekenmerkt door een behuizing met een breedte van slechts 72 mm, die op een DIN-draagrail gemonteerd wordt. De vermogensomvormer berekent alle relevante waarden aan de hand van de meetwaarden in een driefasig voedingsnet. Hiertoe behoren naast de spanningen en de stromen het blindvermogen, het schijnbare vermogen en het werkelijke vermogen, het energieverbruik, de vermogensfactor, de fasehoek en de netfrequentie. Aangezien ook de stroom in de nulleider gemeten wordt, kunnen kortsluitingen eveneens gedetecteerd worden.

Om alle meetwaarden aan een bovengeschikte besturing over te dragen, is een Modbus RTU-interface beschikbaar. Via een seriële interface kan een PC met configuratiesoftware voor interfaces aangesloten worden. Hiermee kunnen alle instellingen comfortabel worden verricht en is een visualisatie van de meetwaarden ook tijdens bedrijf mogelijk. Met de geïntegreerde houder voor microSD-geheugenkaarten, die eveneens geschikt is voor microSDHC-geheugenkaarten tot 32 GB, kan het apparaat ook als datalogger worden gebruikt.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.