Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
‘Met technische isolatie ga je uiteindelijk geld verdienen’

‘Met technische isolatie ga je uiteindelijk geld verdienen’

Het isoleren van leidingen, kanalen en installaties wordt vaak gezien als een sluitpost op de begroting. Maar dankzij de groeiende aandacht voor klimaat en CO₂-reductie begint dat te veranderen, constateert Eric Bats, directeur van BenDit Isolatietechniek B.V.. “Het besef dat het geld oplevert én bijdraagt aan de klimaatdoelstellingen groeit sterk, zowel onder installateurs als aannemers en ontwikkelaars.”

Hij heeft het vaak meegemaakt bij bezoekjes aan ketelhuizen. Zodra de deur opengaat, stroomt een enorme hittegolf naar buiten. “Dan wordt gezegd: ‘ja het is hier heel warm, maar dat geeft niet want er komt toch niemand’. Ik vraag dan of er weleens is uitgerekend wat er aan warmte verloren gaat. Een simpel rekensommetje laat zien dat een investering van enkele duizenden euro’s vaak in minder dan twee jaar is terugverdiend. Daarna gaat het je geld opleveren.”

Omslag

Met de toenemende aandacht voor het klimaat en het terugbrengen van de CO2-uitstoot, groeit de aandacht voor zijn vakgebied. Bats: “We zijn altijd een bescheiden branche geweest. We hadden geen slecht imago, maar waren ook niet heel zichtbaar. Daar begint verandering in te komen. We merken dat we vaak eerder dan voorheen al in het voortraject worden betrokken, waardoor we een betere oplossing kunnen bieden. Opdrachtgevers beseffen dat ze door optimaal isoleren geld kunnen besparen en een bijdrage kunnen leveren aan hun duurzaamheidsambities.”

Bendit Artikel vakblad Installatie bouw Nederland

De nieuwe plaatknipmachine MABI type Bingo 4.

 

Brandwerende voorzieningen

Bats is mede-eigenaar van BenDit Isolatietechniek B.V.. Hij richtte het in Groningen gevestigde bedrijf samen met zijn compagnon Darren Davies in 1997 op. Inmiddels zijn er 45 monteurs in vaste dienst en is het een gerenommeerd isolatiebedrijf in voornamelijk Noord-Nederland. BenDit richt zich op drie sectoren: utiliteitsbouw, scheepsbouw en industrie. Een groeiende tak van het bedrijf is het aanbrengen van brandwerende voorzieningen voor nieuwbouw- en renovatieprojecten.

Totaalpakket

“Onze kracht is dat we het hele pakket kunnen verzorgen voor onze opdrachtgevers: isolatie van leidingen en luchtkanalen inclusief ommanteling van beplating, plus het brandwerend afdichten van wand- en vloerdoorvoeren”, zegt de directeur. Onlangs schafte BenDit een nieuwe computergestuurde plaatknipmachine aan, de MABI type Bingo 4, waarmee de mogelijkheden om de meest uiteenlopende vormstukken van aluminium beplating en roestvrijstaal op maat te knippen, sterk worden verbeterd.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.