Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
‘Met deze efficiënte technologie voor hernieuwbare energie is de cirkel rond’

‘Met deze efficiënte technologie voor hernieuwbare energie is de cirkel rond’

Nieuwe lucht/water-warmtepomp is duurzaam, fluisterstil én zeer compleet

Deze zomer lanceert Vasco de geruisloze Vica 8 AW E lucht/water-warmtepomp, in combinatie met een intelligent Vica Combi Collect buffervat voor verwarming en warm water. Met deze efficiënte technologie voor hernieuwbare energie is de cirkel van warmteafgifte, ventilatie én warmteopwekking rond. Hiermee reikt Vasco voortaan een totaaloplossing aan voor een gezond, energie-efficiënt en duurzaam binnenklimaat.

Vasco Vica 8 AW E (Air Water Extern) is een lucht/water-warmtepomp  (monobloc) met invertertechnologie. Dit betekent dat het vermogen van de warmtepomp automatisch wordt afgestemd op de warmtebehoefte. Het toestel bestaat uit een buitenunit met daarin de verdamper, compressor, condensor en het expansieventiel. Grote troef is de geruisloze werking, dankzij extra grote verdampers en de modulerende werking van de compressor, ventilator en laadpomp. Om de overdracht van geluid tot een minimum te beperken, is Vasco Vica omhuld met een geluidsdichte en robuuste omkasting van metaal, edelstaal en aluminium. Een geluiddempende isolatielaag aan de binnenzijde zorgt voor een bijkomende geluidsbuffer. Het resultaat is een fluisterstille warmtepompunit voor elke nieuwbouw of grondige renovatie.

vasco vica 8 awe buiten kopieren

De Vasco Vica 8 AW E lucht/water-warmtepomp.

 

Energetische krachtpatser met intelligente regeling

Vasco Vica, met een vermogen van 8 kW, onttrekt dankzij extra grote verdampers maximaal energie aan de omgevingslucht. Dankzij de modulerende werking voor verwarming en sanitair warm water wekt het systeem alleen de energie op die op dat moment nodig is, zonder in te boeten aan comfort. De maximale aanvoertemperatuur voor sanitair warm water blijft met 63°C bijzonder hoog. Voor een optimale afstemming met PV-panelen beschikt de warmtepomp over een ‘power to heat’-functie die toelaat om de warmtevraag automatisch af te stemmen op de hoeveelheid beschikbare zonne-energie.

Makkelijk te installeren, eenvoudig te bedienen

De warmtepomp van Vasco mag dan een sterk staaltje technisch vernuft zijn, hij laat zich wel gemakkelijk installeren en bedienen. Zo is alles voorzien voor een snelle montage: van voorbedrade elektrische componenten over geïntegreerde aansluitingen tot een voorgemonteerd tweede verwarmingscircuit. De eindgebruiker kan de warmtepomp heel eenvoudig aansturen met een intuïtief aanraakscherm. Zo kan de klant snel en simpel zijn persoonlijke voorkeuren programmeren (bv. temperatuur bij afwezigheid), waarbij de installateur indien gewenst de controle over de warmtepomp op afstand kan overnemen (bv. bij een eventuele storing).

Combi Collect buffervat, maximaal profiteren van zonne-energie

Vasco Vica 8 AW E is verkrijgbaar in combinatie met het Vica Combi Collect buffervat. De ruime inhoud van 127 liter voor verwarming en 231 liter voor warm water garandeert de eindgebruiker alle warmte- en warmwatercomfort. Daarbij biedt het reservoir de mogelijkheid om intelligent warmte te bufferen: of in het vat voor het verwarmingscircuit of in het vat voor sanitair warm water. Een extra geïntegreerde warmtewisselaar zorgt voor een eventuele koppeling met zonnecollectoren of een andere externe warmtebron. Ideaal voor gezinnen die graag maximaal profiteren van gratis zonne-energie.

Vasco Vica

Vasco Vica controller/regeling.

 

Vica Sani warmtepompboiler, altijd warm water in huis

De Vica Sani 300 A I (Air Intern) is een hoogwaardige warmtepompboiler (lucht/water) voor de productie van sanitair warm water. Deze kant-en-klare oplossing is ideaal om traditionele boilers op gas of elektriciteit op een duurzame manier te vervangen (of voor nieuwbouw uiteraard). Deze pomp laat zich met zijn plug & play montage gemakkelijk installeren in een kelder of technische ruimte, zonder breekwerken. Installateurs hoeven slechts de bestaande boiler te ontkoppelen, de Vasco Vica Sani te installeren, aan- en afvoer aan te sluiten op de buitenlucht, het toestel aan te sluiten op het stroomnetwerk en de installatie is klaar voor gebruik.

Dankzij deze energie-efficiënte alleskunner (met een buffervat van 258 liter waaruit nauwelijks warmte verloren gaat dankzij de behuizing met dikke PE-isolatie) is er altijd warm water in huis. In combinatie met de efficiënte warmtepomptechnologie behaalt de Vica Sani de hoogste energieklasse. Het systeem is met een inzetbaarheid tot -10°C bovendien perfect afgestemd op de Belgische weersomstandigheden. De geïntegreerde warmtewisselaar maakt ook de combinatie met thermische zonnepanelen mogelijk. Verder is de warmtepomp – om het risico op legionellabesmetting uit te sluiten – uitgerust met een elektrische weerstand die automatisch in werking treedt als het water onder een bepaalde minimumtemperatuur zakt.

Over Vasco Group

Vasco Group uit Dilsen (BE) biedt een uitgebreid assortiment van innovatieve en duurzame totaaloplossingen op het gebied van verwarming, ventilatie en koeling, voor een optimaal binnenklimaat. Zo levert Vasco kwalitatief hoogwaardige en internationaal bekroonde designradiatoren die zich kenmerken door de combinatie van topdesign en functionaliteit. De kwaliteitsmerken voor paneelradiatoren zijn Superia in België en Brugman in Duitsland, Frankrijk, Polen en Nederland. Naast radiatoren is Vasco ook een belangrijke speler op het vlak van ventilatie en vloerverwarming.

Vasco Group streeft naar optimale ontzorging van haar doelgroepen. Uniek is dat de radiatoren van Vasco worden gewaarborgd met een kwaliteitsgarantie voor een termijn van 10 jaar op waterdichtheid en lak. De 3 productiebedrijven bevinden zich in Dilsen (België), Tubbergen (Nederland) en Legnica (Polen). Vasco Group telt ca. 500 medewerkers en maakt deel uit van de Zwitserse Arbonia Groep.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.