Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Mennegat Trading exclusieve distributeur van Biamp in Nederland

Mennegat Trading exclusieve distributeur van Biamp in Nederland

Mennegat Trading BV is vanaf 7 november 2019 de exclusieve distributeur van Biamp in Nederland. Het Amerikaanse Biamp is wereldwijd toonaangevend op het gebied van innovatieve netwerksystemen die de meest geavanceerde AV-installaties ter wereld aansturen. Het bedrijf staat wereldwijd bekend om haar uiterst stabiele oplossingen en uitzonderlijke klantenservice.

De visie van Biamp staat volledig in het teken van het verbinden van mensen door middel van uitzonderlijke audiovisuele ervaringen. Zo omvat het bekroonde Biamp assortiment oplossingen als: het Tesira mediasysteem voor digitale audio- en videonetwerken, Devio samenwerkingstool voor de moderne werkplek, Audia digitaal audioplatform, Nexia digitale signaalprocessors, Vocia netwerkadres- en evacuatiesysteem en Cambridge soundmasking oplossingen. Afgelopen zomer zijn Apart Audio en Community Professional Loudspeakers overgenomen door Biamp en dragen deze merken bij aan de perfecte weergave van audio in boardrooms, conferentieruimtes, huddle rooms, podia, rechtszalen, ziekenhuizen, universiteiten, winkels, horeca, multifunctionele ruimtes en gebouwen.

Mennegat Trading BV is de snelst groeiende distributeur in de Nederlandse markt en levert merken als Apart Audio, Community Professional, loudspeakers, Powersoft, MAG Audio en OPUS. Door de acquisitie van Apart Audio en Community Professional loudspeakers door Biamp wordt het pakket verbreed met innovatieve oplossingen op het gebied DSP, netwerk, communicatiesystemen en digitale audioplatforms. Hierdoor kan Mennegat Trading BV steeds vaker end-to-end oplossingen bieden aan zijn klanten, die vooral bestaan uit AV-installatiebedrijven, elektrotechnisch installateurs en IT-leveranciers.

Mark Ebing, Country Manager Benelux van Biamp, licht toe: ‘Mennegat Trading BV is de perfecte partner voor Biamp in Nederland. Ze beschikken over een uitstekend netwerk van system integrators en installatiebedrijven die specifieke focus hebben op onze belangrijkste verticale markten. Hun creativiteit, focus, daadkracht en arbeidsethos maakt dat zij de ideale keuze zijn voor Biamp in deze belangrijke, Europese markt. We kijken erg uit naar onze samenwerking en zullen zeer nauw partneren om mooie oplossingen te realiseren met onze unieke range aan producten. Daarnaast ligt de focus op Support, service en een optimale beschikbaarheid van onze producten.

Herjan Mennegat, Managing Director van Mennegat Trading BV, voegt toe: ‘De overname van Apart Audio en Community Professional komt voor ons op een perfect moment. Onze hele organisatie staat klaar om de volgende stap te zetten. Met de oplossingen van Biamp wordt ons aanbod in Nederland compleet gemaakt. We zetten vol in op service, kennis en uitstekende voorraadniveaus, waardoor we per direct invulling kunnen geven op de aanwezige projecten en omzet in Nederland. We investeren hierbij de komende maanden in innovatieve IT-oplossingen, ervaren sales engineers en supportmedewerkers, als ook in voorraad. In combinatie met ons krachtige sales- en marketingapparaat realiseren we hiermee een winnende combinatie en we nodigen elke system integrator in Nederland uit om zich hierbij aan te sluiten.’

Biamp Systems, LLC is een toonaangevende leverancier van innovatieve, networkable mediasystemen die de meest geavanceerde audiovisuele installaties ter wereld aandrijven. Het bedrijf wordt wereldwijd erkend voor het leveren van producten van hoge kwaliteit en ondersteunt elke partner met een uitzonderlijke klantenservice.

Biamp®, ontvanger van de Frost & Sullivan 2018 Global Installed Audio Conferencing Enabling Technology Leadership Award, is toegewijd aan het creëren van producten die de evolutie van communicatie stimuleren via beeld en geluid. De bekroonde Biamp-productsuite omvat: Tesira®-mediasysteem voor digitale audio- en videonetwerken, Devio®-collaboration tool voor moderne werkplekken, Audia® digitaal audioplatform, Nexia® digitale signaalprocessors, Vocia® netwerkadres en stemevacuatiesysteem, Cambridge Sound Management®-oplossingen voor geluidsmaskering en luidsprekers voor geïnstalleerde geluidstoepassingen van Community Loudspeakers® en Apart Audio®. Elk heeft zijn eigen specifieke feature set die kan worden aangepast en geïntegreerd in een breed scala aan toepassingen, waaronder corperate boardrooms, conferentiecentra, huddle rooms, open offcies, podia voor podiumkunsten, rechtszalen, ziekenhuizen, transporthubs, campussen, winkels, horeca , militairen en overheid, en gebouwen met meerdere gebouwen.

Biamp is opgericht in 1976 en heeft zijn hoofdkantoor in Beaverton, Oregon, VS, en meerdere kantoren over de hele wereld. Ga voor meer informatie over Biamp naar www.biamp.com.


Meer informatie over Biamp en Mennegat Trading BV vindt u op:

www.biamp.com

www.mennegat.nl

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.