Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Meer veiligheid en efficiëntie in uw systeem

Meer veiligheid en efficiëntie in uw systeem

De betrouwbare flowmeting is van cruciaal belang voor de energie-efficiënte optimalisatie van HVAC-systemen. Sensoren van Belimo maken gebruik van de ultrasone doorstroomtijdmethode om nauwkeurige en herhaalbare debietmetingen te leveren voor water en water-glycol mengsels over het gehele temperatuurbereik van -20 tot 120 °C.

Een bijzonder voordeel van de nieuwe flowsensoren is hun glycolcompensatie. Dankzij de ultrasone meting met gepatenteerde procedure voor registratie, meting en automatische compensatie van de glycolconcentratie in het systeem is een betrouwbare debietmeting te allen tijde gegarandeerd. Bovendien berekent de sensor altijd de correcte dichtheid en specifieke warmtecapaciteit. Dit betekent dat er geen extra glycolsensor nodig is of een extra meting van de glycolconcentratie.

De sensor is vervaardigd van roestvaste materialen en is bestendig tegen vuil dankzij het ultrasoon meetprincipe. Door zijn robuuste en duurzame ontwerp is de flowsensor beschermd tegen vuil en magnetiet en is dus onderhoudsvrij. Dit maakt op lange termijn een hogere stabiliteit van de metingen mogelijk en slechts minimale tijdsafwijkingen in de stromingsmeting in systemen met hoge concentraties vuil en magnetiet. Een ander belangrijk voordeel van de nieuwe flowsensoren van Belimo is het compacte ontwerp van de sensorbuis en de geluidsomzetter. Door hun compacte afmetingen besparen de flowsensoren veel ruimte.

Om een nog hogere energie-efficiëntie van het systeem te garanderen, is de sensor van Belimo zo ontworpen dat er een lage drukval is over de sensor. Hierdoor worden drukverliezen in het hydraulische systeem verminderd, de energie-efficiëntie van het systeem verder verhoogd en een betrouwbare werking en een lange levensduur gewaarborgd.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.