Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
VSK 2020

Meer veiligheid en efficiëntie in uw systeem

12 december 2019 Leestijd 2 minuten

Deel dit artikel

De betrouwbare flowmeting is van cruciaal belang voor de energie-efficiënte optimalisatie van HVAC-systemen. Sensoren van Belimo maken gebruik van de ultrasone doorstroomtijdmethode om nauwkeurige en herhaalbare debietmetingen te leveren voor water en water-glycol mengsels over het gehele temperatuurbereik van -20 tot 120 °C.

Een bijzonder voordeel van de nieuwe flowsensoren is hun glycolcompensatie. Dankzij de ultrasone meting met gepatenteerde procedure voor registratie, meting en automatische compensatie van de glycolconcentratie in het systeem is een betrouwbare debietmeting te allen tijde gegarandeerd. Bovendien berekent de sensor altijd de correcte dichtheid en specifieke warmtecapaciteit. Dit betekent dat er geen extra glycolsensor nodig is of een extra meting van de glycolconcentratie.

De sensor is vervaardigd van roestvaste materialen en is bestendig tegen vuil dankzij het ultrasoon meetprincipe. Door zijn robuuste en duurzame ontwerp is de flowsensor beschermd tegen vuil en magnetiet en is dus onderhoudsvrij. Dit maakt op lange termijn een hogere stabiliteit van de metingen mogelijk en slechts minimale tijdsafwijkingen in de stromingsmeting in systemen met hoge concentraties vuil en magnetiet. Een ander belangrijk voordeel van de nieuwe flowsensoren van Belimo is het compacte ontwerp van de sensorbuis en de geluidsomzetter. Door hun compacte afmetingen besparen de flowsensoren veel ruimte.

Om een nog hogere energie-efficiëntie van het systeem te garanderen, is de sensor van Belimo zo ontworpen dat er een lage drukval is over de sensor. Hierdoor worden drukverliezen in het hydraulische systeem verminderd, de energie-efficiëntie van het systeem verder verhoogd en een betrouwbare werking en een lange levensduur gewaarborgd.

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Sander van Hout

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht