Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Overig

Mechanische buisverbindingsoplossingen voor veiligheid en een kortere werktijd Nederland gaat de hoogte in

In Den Haag verschijnen de twee woontorens Grotius I en Grotius II, die in 2022 opgeleverd moeten worden. Deze worden respectievelijk 120 en 100 meter hoog. In de twee torens komen maar liefst 655 huurappartementen, waaronder 114 sociale huurwoningen.

Style-177N-Vibration-2-(1)
Drie 177N koppelingen opeenvolgend geplaatst op een pijpleiding om demping, geluid en trilling op te vangen.

30 april 2021 Leestijd 4 minuten

Deel dit artikel

Victaulic leverde de koppelingen, fittingen en gegroefde afsluiters voor de buizen die ter plaatse worden geïnstalleerd. Op deze manier kunnen de installateurs razendsnel werken.

“Hoe hoger een gebouw is, hoe interessanter wij het vinden”, lacht Gillian de Leeuw, Sales Engineer bij Victaulic. Bij Grotius vind je stijgleidingen van onder tot boven, inclusief alle benodigde aftakkingen. “Wanneer je die uitvoert met onze fittingen en afsluiters, bereik je een hoge efficiency in de uitvoering. We kunnen het hele pakket leveren, ook voor bijvoorbeeld sprinklersystemen en klimaatinstallaties.”

De 107N en de 177N installatieklare koppeling, een fittingelleboog en een T-stuk en flens.


Met de mechanische buisverbindingsoplossingen van Victaulic bereikt de installateur een kortere projecttijd dan bij reguliere verbindingen. Dat wordt bereikt door de producten en de goede voorbereidingen die het bedrijf treft. De Leeuw: “Klimaatinstallaties en brandbeveiliging moeten vaak in een korte tijd, turnkey geplaatst worden. Wij meten een gebouw in met een Faro scanner, maken 3D-ontwerpen in Revit en produceren vervolgens prefab. Doordat we alle onderdelen precies in kaart brengen, kunnen we een stuklijst maken waarmee je precies ziet hoeveel onderdelen je nodig hebt. We leveren alles compleet aan en de installateur hoeft het dan alleen nog in elkaar te zetten, zonder te lassen of te slijpen.”

Gillian de Leeuw, Sales Engineer bij Victaulic.

Hogere algemene veiligheid

Ook bij Grotius in Den Haag werd een ontwerp gemaakt in samenspraak met Victaulic. Zij gaf daarbij adviezen over de plaatsing van verbindingen en expansievoorzieningen. “Onze producten zijn vaak nieuw voor installateurs. We leveren daarom niet alleen producten, maar geven ook advies”, aldus De Leeuw. In dit geval is de installateur Roodenburg Installatie Bedrijf. Dit bedrijf dateert uit 1928 en zou de kleine diameters voorheen met schroefdraad of gelaste fittingen uitgevoerd hebben, zegt De Leeuw. “Roodenburg gaat met zijn tijd mee door met onze producten te werken. Er is minder fysieke bewerking nodig, waardoor de algemene veiligheid omhoog gaat en de verwerking razendsnel gaat. Dat is winst voor de aannemer.”

Roodenburg Installatie Bedrijf paste bij Grotius voor het eerst de installatieklare vlinderafsluiter series 124 toe. Deze afsluiter lijkt op een koppeling, maar werkt met een vlinderklep die direct te installeren is middels standaard gegroefde buizen. Het is een nieuw product van Victaulic, die het sinds 2020 op de markt heeft. “De jongens op de bouw waren er erg enthousiast over. In het begin bieden mensen vaak weerstand tegen deze manier van werken, want ze kennen het niet. Als je het demonstreert en ze ermee gaan werken, dan zijn ze meestal blij verrast. Dan is die weerstand snel verdwenen”, aldus De Leeuw.

Foutloos werken

Innovatie is dan ook erg belangrijk voor Victaulic. Het bedrijf bracht een verandering teweeg met het gegroefd systeem en de installatieklare koppelingen. De systemen die het bedrijf verkoopt, worden intern vervaardigd. De Leeuw: “Met onze nieuwe producten kun je het eigenlijk niet fout doen. Bovendien gaat Nederland steeds meer de hoogte in met ziekenhuizen, utiliteitsbouw, universiteiten en woontorens. Dan bieden onze producten uitkomst.”  

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • Z&R

  Z&R

  Platform over zon- en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen

  Naar website
 • Profiel

  Profiel

  Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid

  Naar website
 • I&L

  Instore & Livecomm

  Platform over beurzen, retail & online business

  Naar website
 • I&B

  Installatie & Bouw

  Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit

  Naar website
 • GWW

  Grond / Weg / Waterbouw

  Platform over civiele techniek & infrastructuur

  Naar website
 • B&S

  Beton & Staalbouw

  Platform over beton en staal in de bouw

  Naar website
 • Gevelbouw

  Gevelbouw

  Platform over gevels, glas & daken

  Naar website
 • badz

  Bouwen aan de Zorg

  Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland

  Naar website
 • mediagroeplogo

  Binnenwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
0%