Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Maximaliseer zonne-energie: elektrische vloerverwarming als oplossing voor terugleverzorgen

Maximaliseer zonne-energie: elektrische vloerverwarming als oplossing voor terugleverzorgen

Recente zorgen onder zonnepaneelbezitters over de toenemende kosten van energieteruglevering hebben geleid tot een daling in de populariteit van zonne-energie. Uit een enquête van zonne-energiebedrijf Soly[1] blijkt dat bijna de helft van de mensen met zonnepanelen deze nu niet meer zou aanschaffen vanwege de terugleverkosten die door energiebedrijven in rekening worden gebracht​​. Met de toenemende zorgen over netwerkoverbelasting en de verminderde financiële voordelen van het terugleveren van zonne-energie, is het belangrijker dan ooit om manieren te vinden om zelf opgewekte energie lokaal te gebruiken. Elektrische vloerverwarming is hier een uitstekend voorbeeld van.

Salderingsregeling en netwerkuitdagingen

De verwachte afschaffing van de salderingsregeling betekent dat huiseigenaren minder financieel voordeel zullen hebben van het terugleveren van overtollige zonne-energie. Daarbij komt dat energiebedrijven een premie rekenen voor het terugleveren van energie, wat de kosten voor zonnepanelenbezitters verhoogt. Bovendien ervaren veel Nederlandse wijken netwerkoverbelasting, vooral op zonnige dagen, waardoor zonnestroominstallaties uitvallen en de betrouwbaarheid van zonne-energie als hoofdenergiebron afneemt. In plaats van overtollige energie terug te leveren aan het net, wat minder financieel aantrekkelijk is geworden, kunnen huiseigenaren deze energie nu gebruiken om hun huizen op een comfortabele en efficiënte manier te verwarmen.

Speedheat als efficiënte oplossing

Door overtollige zonne-energie te gebruiken voor verwarming van de woning, kunnen huiseigenaren hun energieconsumptie optimaliseren en tegelijkertijd de netwerkbelasting verminderen. Elektrische vloerverwarming in combinatie met duurzame energiebronnen zoals zonne-energie draagt bij aan een vermindering van gasverbruik en hoewel elektrische vloerverwarming stroom verbruikt, is dit bij Speedheat vloerverwarming door aparte ruimteregeling beter te reguleren als bij een warmtepomp bijvoorbeeld. Op die manier zorgt de installatie van zonnepanelen samen met Speedheat elektrische vloerverwarming voor een energie-efficiënte en comfortabele woning. Klanten zullen niet alleen profiteren van een verminderde energierekening, maar ook van een verhoogd comfortniveau en een lagere milieu-impact. De elektrische vloerverwarming van Speedheat is efficiënt, betrouwbaar en biedt een gelijkmatige warmteverdeling, waardoor het een ideale toepassing is van de zelf opgewekte energie.

Conclusie

De afbouw van de salderingsregeling hoeft geen belemmering te zijn voor de groei van zonne-energie. Integendeel, het biedt een kans om innovatieve, energie-efficiënte oplossingen zoals elektrische vloerverwarming te promoten. Dit leidt niet alleen tot een grotere tevredenheid bij de klant, maar zet ook een stap vooruit naar een duurzamere toekomst.


"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.