Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Marktbreed maatwerk in brandbeveiliging

Marktbreed maatwerk in brandbeveiliging

De regelgeving op het gebied van brandmeld- en brandbestrijdingsinstallaties, waaronder sprinklertechniek, is de laatste jaren sterk veranderd. In een speelveld waarbinnen de overheid zich steeds meer terugtrekt, komt de verantwoordelijkheid voor een deugdelijk systeem steeds meer bij de beheerder of gebruiker te liggen. Concreet is de gebouweigenaar en/of gebruiker in de volle breedte zelf verantwoordelijk om aan de voorschriften te voldoen en zijn installaties adequaat te beheren. Als het gaat om brandbeveiliging biedt de business unit Fire Protection & Security van SPIE zowel de expertise als de oplossingen om professionals in diverse sectoren compleet te ondersteunen. Daarbij is de huidige regelgeving steevast het uitgangspunt en geldt klantgerichtheid als een vanzelfsprekendheid.

Juri de Poorter is als sales manager actief namens SPIE voor de business unit Fire Protection & Security (voorheen KIN Sprinklertechniek), onderdeel van SPIE Nederland en operationeel binnen het marktsegment e-fficient buildings. Vanuit de Tilburgse hoofdvestiging zijn de experts van Fire Protection & Security dagelijks in de weer om een gevarieerde groep opdrachtgevers te bedienen met op maat gesneden sprinkleroplossingen. Van advies en ontwerp tot en met installatie, vervanging en certificering, gedurende het gehele traject speelt SPIE graag de rol van regisseur. De onderneming heeft als missie om de bedrijfscontinuïteit van haar klanten te borgen door (brand)schade aan bedrijfsmiddelen te beperken. “Dat doen we binnen de logistiek, retail en industrie”, zegt De Poorter. “Daarvoor hebben we een breed scala aan innovatieve oplossingen in huis. Maar het échte verschil maken we met onze mensen. De specialisten van Fire Protection & Security hebben stuk-voor-stuk een klantgerichte focus die in elke situatie tot een oplossing leidt die aansluit bij behoefte én budget.” Op weg daarnaartoe neemt Fire Protection & Security de actuele regelgeving, zoals NEN-EN12845, NFPA en FM in acht en wordt een aantal zaken nadrukkelijk centraal gesteld. Zoals de veiligheid van zowel personeel als bezoekers en het voorkomen of beperken van schade aan gebouwen en productie-installaties. “Verder stellen we alles in het werk om gevolgschade te minimaliseren, de continuïteit van het bedrijf te waarborgen en consequenties voor het milieu tot een minimum te reduceren of, beter nog, te voorkomen”, aldus De Poorter.

SPIE Artikel Installatie Bouw vakblad Nederland

Het basisnet en de concealed sprinklers bij Hudson’s Bay.

 

Tweede vestiging

Het landelijk opererende en CIBV-erkende Fire Protection & Security bezit een uitgebreide expertise in diverse marktsegmenten. Vooral in de logistiek, industrie en retail bewijst het bedrijf op het vlak van brandbeveiliging telkens weer haar waarde. Om met name die laatste groep opdrachtgevers nóg beter van dienst te zijn en dichter in hun nabijheid te opereren, heeft Fire Protection & Security op 1 maart jl. in Houten een tweede vestiging geopend. “Binnen ons nieuwe filiaal is een team van professionals actief dat de afgelopen jaren binnen de retailsector de nodige kennis en kunde heeft vergaard”, vertelt De Poorter. “Daardoor zijn ze zeer goed bekend met de snelheid en flexibiliteit die in dat soort omgevingen wordt verlangd. Opgeteld bij het feit dat we als totaalinstallateur als geen ander in staat zijn om projecten tijdig en conform het eisenpakket van de klant op te leveren, betekent deze uitbreiding wederom een mooie stap voorwaarts. Voor onze opdrachtgevers en voor onszelf.”

SPIE Artikel Installatie Bouw vakblad Nederland

Ook in de industrie kan SPIE u ontzorgen, onder meer met de levering van
diverse schuiminstallaties (Copyright: Etienne Oldeman Photography).

 

Aanpassingen

Bestrijkt Fire Protection & Security met haar jarenlange ervaring en ruime vakkundigheid de gehele retailsector, de expertise van de brandbeveiligingsspecialist komt vooral tot zijn recht in grote winkelcentra. Locaties waar een hoogwaardige sprinklerinstallatie een onopvallende, veilige oplossing betekent voor mensen en goederen. Tegelijk zijn het echter omgevingen die als gevolg van bijvoorbeeld verhuizingen of de lancering van nieuwe winkelconcepten aan de nodige veranderingen onderhevig zijn. Ook in installatietechnisch opzicht. Voor Fire Protection & Security vormen dergelijke situaties geen probleem. “Wanneer een aanpassing van de bestaande sprinklerinstallatie noodzakelijk is, heeft onze eigen montageploeg alles aan boord om ook díe opdracht geheel conform de eisen vakkundig en meestal zeer snel tot een goed einde te brengen”, aldus De Poorter.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.