Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Maak kennis met de nieuwe generatie vloerverwarming 
De Energyfloor noppenplaten met PCM zijn geschikt voor vloerverwarmingsleidingen van 16 mm en voor ieder gewenst legpatroon.

Maak kennis met de nieuwe generatie vloerverwarming 

Vloerverwarming en thermische accu in één

In een tijd van hoge energieprijzen zoeken bewoners en bedrijven naarstig naar manieren om energie te besparen, zonder in te boeten aan comfort. De keuze voor lage temperatuur vloerverwarming is in dit kader een logische stap. Zéker wanneer deze vloerverwarming aangebracht wordt op een noppenplaatsysteem van SST Europe, dat een duurzame innovatie presenteert: de Energyfloor. Door Phase Change Materials (PCM) in de noppenplaten te integreren, fungeert de montagevloer voortaan ook als een thermische accu. Hierdoor kan flink bespaard worden op de koel- en verwarmingscapaciteit, vertelt Eric Rutten, Manager New Business bij SST Benelux. “Het opgestelde vermogen kan met ca. 30-50% gereduceerd worden en ook 30% besparing op het energieverbruik is geen uitzondering.”

Phase Change Materials (of: faseovergangsmaterialen) zijn materialen waarvan de faseverandering (van vast naar vloeibaar en van vloeibaar naar vast) gebruikt wordt om warmte of koude op te nemen of juist af te staan. “Door warmteopname uit de vloerverwarmingsleidingen of omgeving smelt het materiaal en wordt de omgeving gekoeld”, legt Rutten uit. “Wanneer de temperatuur onder een bepaalde temperatuur zakt, bijvoorbeeld in de avond en nacht, draait dit proces automatisch om en vindt juist warmteafgifte plaats.”

Phase Change Materials zijn materialen waarvan de faseverandering gebruikt wordt om warmte of koude op te nemen of juist af te staan.

Lager energieverbruik, hoger comfort

Dankzij de tijdelijke opslag van warmte en koude worden extreme temperaturen in de ruimte vermeden, vertelt hij. “Door het afzwakken van de pieken (zomer) en dalen (winter) daalt de koel- en verwarmingsbehoefte in een gebouw. Hierdoor kan de installatie een stuk gunstiger gedimensioneerd worden. Dit resulteert direct in een lager energieverbruik en een kleinere CO2-voetafdruk. Dankzij de stabielere ruimtetemperatuur neemt bovendien het ruimtecomfort toe.” In de Energyfloor bestaat de PCM uit een anorganische en milieuvriendelijke zoutwateroplossing. “Hierbij geldt dat 1 kg PCM net zoveel energie kan opslaan als ruim 30 kg beton”, aldus Rutten. “Dit maakt onze oplossing ook zeer geschikt voor lichte constructies, zoals houtskeletbouw.”

Voor iedere ruimte en ieder legpatroon

De Energyfloor noppenplaten met PCM zijn geschikt voor vloerverwarmingsleidingen van 16 mm en voor ieder gewenst legpatroon. “Groot voordeel is dat de verlegafstand, bij hoofdverwarming, vergroot kan worden van 10 naar 15 cm. Installateurs, adviseurs en ontwikkelende bouwers hebben keuze uit buisafstanden van 5, 10, 15, 20 en 25 cm”, vertelt Rutten. “De Energyfloor platen worden geleverd in een handzaam formaat van 1.000 x 600 mm. Dankzij de gesloten PCM noppen kunnen de platen bovendien eenvoudig op maat gemaakt worden, waardoor energiezuinige vloerverwarming in elke ruimte mogelijk wordt.” De Energyfloor met PCM wordt in samenwerking met SST Europe geproduceerd bij Cronatherm in Duitsland, dat hiervoor gebruik maakt van gerecycled PS (HI) en 100% zonne-energie. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.