Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Luchtverdeling in statische werkomgevingen

Luchtverdeling in statische werkomgevingen

De wereldberoemde Duitse fabrikant van radiator- en vloerverdelers, STRAUB, bereikte een comfortabele en functionele verdeling met FabricAir textiele kanalen.

Dit recente project betrof een speciaal productiegebied met antistatische eisen, evenals een magazijn- en verpakkingsgebied. Het doel voor beide gebieden was om een gezonde en comfortabele werkomgeving voor de werknemers te creëren.

In de antistatische omgeving van het speciale productiegebied was het doel van het project om geconditioneerde lucht te verdelen; in het magazijn en de verpakkingsruimte was het doel om frisse lucht te leveren en tegelijkertijd een comfortabele temperatuur te bereiken.

Een snelle en eenvoudige installatie was een eis in dit project om onnodige stilstand van de productie tijdens de installatieperiode te voorkomen.

De luchttechnische experts van FabricAir bezochten de site voorafgaand aan de ontwerpfase en creëerden een oplossing in nauwe samenwerking met het STRAUB-fabrieksbeheer. Twee afzonderlijke oplossingen werden ontworpen en op maat gemaakt om te zorgen voor de beste toepassing binnen de specifieke eisen van de ruimte.

In het antistatische productiegebied werd FabricAir® Lite 20 gekozen vanwege de antistatische eigenschappen en de duurzaamheid. Het niet-permeabele weefsel werd geperforeerd om een nauwkeurige verdeling te creëren. Door een combinatie van SonicFlow ™ en MicroFlow ™ zorgden de experts ervoor dat de ideale luchtstromen werden bereikt. De oplossing in het magazijn en de verpakkingsruimte werd op maat gemaakt in FabricAir® Combi 30, dat ook een niet-permeabele stof is, met dezelfde uitblaaspatrooncombinatie.

Een tochtvrije werkomgeving wordt bereikt door de juiste toepassing van de inblaasmodellen en de luchtstroompatronen. Door lasergesneden perforaties over de gehele omtrek van het kanaal te gebruiken, zorgt een zachte diffusie voor een optimale menging zonder tocht. De nabije zone van het kanaal voorkomt condensatie en zorgt ook voor de afzetting van stof en deeltjes op en in het kanaal.

De FabricAir-technologie omvat ophangmethoden die voldoen aan de behoefte aan snelle installatie en minimale stilstand. Zodra de ophanging aan het plafond is opgehangen, schuift het kanaalwerk gemakkelijk op zijn plaats. De installatie kan door slechts twee personen worden uitgevoerd, vanwege het lage gewicht van de technologie, wat in vergelijking met conventionele metalen kanalen een besparing tot 75% op het installatieproces betekent, naast het veiligheidsaspect van het niet hanteren van zwaar staal.

Om een beetje pit aan het kanaalwerk toe te voegen heeft STRAUB gekozen voor een blauwe kleur die overeenkomt met hun bedrijfskleuren en is het logo toegevoegd aan de kanalen, die een mooie zakelijke esthetische uitstraling creëert.

Alles aan dit project, van ontwerp tot implementatie, verliep volgens plan en zorgde zo voor een snelle tijdige levering en montage.

Zowel het plantmanagement als de medewerkers van STRAUB zijn zeer tevreden met hun nieuwe comfortabele, tochtvrije werkomgeving.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.