Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Luchtkanalen tot op 11,5 meter hoogte voor Gymworld Zoetermeer

Luchtkanalen tot op 11,5 meter hoogte voor Gymworld Zoetermeer

Aan de Amerikaweg in Zoetermeer wordt in september de nieuwbouw van Gymworld in gebruik genomen. De nieuwe turn- en gymaccommodatie is niet alleen zeer modern vormgegeven, maar voldoet ook aan alle hedendaagse eisen op het gebied van bouwfysica, akoestiek, brandveiligheid en installatietechniek. Bijvoorbeeld met betrekking tot het luchtkanalensysteem, dat in opdracht van Hoppenbrouwers Techniek werd geproduceerd, geleverd en gemonteerd door de Schilt werkmaatschappijen Schilt Luchtkanalen en Schilt Luchttechniek.

“In totaal hebben wij circa 1.350 m² rechthoekig en 350 m¹ rond kanaalwerk geproduceerd, geleverd en gemonteerd, conform Luka luchtdichtheidsklasse C”, vertelt Leo ’t Jong, commercieel marketing manager bij de Schilt bedrijven. “Bovendien hebben we bijbehorende TROX-componenten voor onze rekening genomen. Van de brandkleppen, constant volumeregelaars en naverwarmers tot en met de geluiddempers en roosters.” De toevoerleidingen zijn uitwendig geïsoleerd met 25 mm steenwol. “Op het dak hebben we circa 500 m² verzinkt stalen dakkanaalwerk aangebracht en aangesloten op de luchtbehandelingskasten. De dakkanalen zijn uitwendig geïsoleerd met 50 mm steenwol, afgewerkt met aluminium (stucco) beplating. Daarmee was Hoppenbrouwers Techniek verzekerd van één aanspreekpunt en één leverancier voor de complete luchttechnische installatie.”

schilt gymworld zoetermeer 196a4193 kopieren

Op het dak is circa 500 m² verzinkt stalen dakkanaalwerk aangebracht en aangesloten op de luchtbehandelingskasten.

 

Een uitdaging in dit project waren met name de grote hoogtes waarop het kanaalwerk moest worden aangebracht, vertelt Ben Stierman, projectleider bij Schilt Luchtkanalen. “Waar we in de kleine turnhallen te maken hadden met hoogtes tot 8,5 meter, liep dit op tot 8,7 meter in de grootste turnhal, 9 meter in de multifunctionele hal en 11,5 meter in de trampolinehal. Om een efficiënte en veilige montage te borgen, hebben we de luchtkanalen steeds per drie delen van 1,5 meter en met een hoogwerker naar de juiste hoogte gebracht. Daar zijn de kanalen met speciale damwandbeugels aan het staaldek bevestigd.”

De montage van de luchtkanalen startte al in een heel vroeg stadium, vertelt Stierman. Zelfs nog voordat het pand wind- en waterdicht was en de wanden werden aangebracht. “We hebben alle luchtkanalen in strengen gemonteerd, aan de zijkanten en in de lengte van de hallen. Alle kanalen zijn voorzien van speciale tuiten, waarop luchtslangen zijn aangesloten die voor de verdere luchtverdeling zorgen. De luchtslangen zijn aangebracht door Hoppenbrouwers Techniek, waarmee wij ook in dit project zeer prettig hebben samengewerkt.”

In navolging van Gymworld verzorgen Schilt Luchtkanalen en Schilt Luchttechniek ook het luchtkanalensysteem in het grootste distributiecentrum van Nederland in Bleiswijk en in de 100 meter hoge BunkerToren in Eindhoven.     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.