Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Luchtkanaal-fijnstofopnemers Siemens detecteren kleinste schadelijke deeltjes in gebouwen

Luchtkanaal-fijnstofopnemers Siemens detecteren kleinste schadelijke deeltjes in gebouwen

Verband fijnstof en COVID-19. 

De toenemende luchtvervuiling leidt tot hoge niveaus van fijnstofvervuiling. Dit heeft niet alleen gevolgen voor het milieu, maar ook voor de menselijke luchtwegen. Met name stedelijke regio’s worden getroffen, waar het aandeel van de verontreinigende stoffen in de lucht voortdurend toeneemt.

Deeltjes, die ontstaan door verschillende verbrandingsprocessen, dringen via neus, mond en keel diep in de longen door en kunnen verschillende hart- en vaatziekten, bronchitis, astma of longkanker veroorzaken. Zeer recent onderzoek stelt bovendien dat luchtverontreiniging met fijnstof in Noord-Brabant en Zuid-Limburg heeft bijgedragen aan de impact van COVID-19. Ook uit eerder onderzoek bleek al een verband tussen luchtverontreiniging en de impact van COVID-19.

Siemens

  • Meting en controle van deeltjes met een partikelgrootte van 0,3 tot 2,5 μm (PM2.5) of 0,3 tot 10 μm (PM10)
  • Eenvoudige installatie op bestaande en nieuwe luchtbehandelingskasten
  • Onderzoek stelt dat fijnstof impact van COVID-19 vergroot

 

De nieuwe PM2.5 luchtkanaal-fijnstofopnemers van Siemens meten en bewaken nauwkeurig de kwaliteit van de binnen- en buitenlucht en beschermen zo de veiligheid van mensen in het gebouw. Samen met een gebouwmanagementsysteem controleren de opnemers de luchtkwaliteit in luchtbehandelingskasten en kunnen ze de luchtvervuiling in één of meerdere ruimtes monitoren.

De nieuwe fijnstofkanaalopnemer van Siemens Smart Infrastructure is verkrijgbaar in twee varianten: fijnstofdetectie met en zonder temperatuur en relatieve vochtmeting. De opnemer draagt bij aan een gezond en productief binnenklimaat. De opnemers, die tot de productgroep Symaro behoren, detecteren de meetwaarden van fijnstof en vuildeeltjes, zoals fijn zand, en geven deze waarden extreem snel en nauwkeurig door aan geavanceerde gebouwmanagementsystemen voor een uitgebreide klimaatbewaking en -regeling. Dit verbetert de luchtkwaliteit in woningen, scholen en bedrijfsgebouwen, wat weer een positief effect heeft op de gezondheid en het comfort van de gebruikers. Door de vroegtijdige detectie van gevaarlijke deeltjes dragen de opnemers bij aan een energie- en kostenefficiënte regeling van het gehele HVAC-systeem.

Lees hier meer informatie over Siemens Smart Infrastructure of lees meer informatie over het Symaro-portfolio

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.