Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Jaarboek

Luchtbehandeling en ventilatie voor installateurs

Vortvent-Amalva-Komfovent-Domekt—Verso-standaard-RHP-NBD
De Vortvent Komfovent DOMEKT-R luchtbehandelingsunits met warmtewiel.

Tekst | Desiree Pennings

Beeld | Vortvent

6 januari 2022 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

Vortvent is een gespecialiseerd luchbehandelings- en ventilatiebedrijf dat installateurs technische ondersteuning biedt bij het selecteren, leveren, samenstellen en inbedrijfstellen van de best passende apparatuur. De populairste producten in het assortiment zijn de Vortvent Komfovent VERSO-PRO-2 en de Vortvent Komfovent RHP.

Vortvent is al sinds 2004 importeur van 

Komfovent luchtbehandelingskasten. De medewerkers informeren installateurs graag over de mogelijkheden van deze producten. Geeft de installateur aan om welke hoeveelheden lucht het gaat en welke elementen er nodig zijn, dan biedt Vortvent in een rap tempo een goed onderbouwde offerte/selectie aan. Daarbij worden alternatieven genoemd voor een grotere of kleinere kast en er wordt gezorgd dat alles aan de benodigde eisen voldoet. “Daarnaast zorgen we ervoor dat de producten op tijd worden geleverd. Wanneer de installateur dat wil, ondersteunen we bij de inbedrijfstelling en zelfs bij het aansluiten op het gebouwbeheersysteem”, zegt Ton Kistemaker, directeur bij Vortvent.

De Komfovent VERSO-RHP unit.

Komfovent RHP

De Komfovent VERSO-RHP unit van Vortvent is al langer op de markt. Met deze luchtbehandelingsunit met warmtewiel en ingebouwde DX-warmtepomp kun je zowel koelen als verwarmen. Hij is van een hoge kwaliteit en zeer energiezuinig. Doordat de verdamper, condensor en compressor zijn ingebouwd, is een aanvullende koelmachine niet nodig. Kistemaker: “Wil je koelen en verwarmen met een compact apparaat, dan is dit een uitgelezen product daarvoor. Prijstechnisch is hij heel scherp en een groot voordeel is dat hij binnen opgesteld kan worden.”

Komfovent VERSO-PRO-2

Halverwege 2019 kwam de Vortvent Komfovent VERSO-PRO-2 op de markt. De constructie is nu nog meer koudebrugvrij en er vormt zich daarom geen condensatie op de behuizing. De lekdichtheid en sterkte zijn verbeterd en ook is de nieuwe versie beter geïsoleerd en geluidsarm. Dankzij nieuwe handvatten kunnen de kasten nog veiliger geopend worden. De samenstellingsmogelijkheden van de VERSO-PRO-2 units zijn ongekend. Ze kunnen zowel binnen als buiten opgesteld worden en zijn geschikt voor een veelheid aan situaties. De specificaties zijn bijzonder hoog: TB1-L1-D1, T2 en Eurovent gecertificeerd.   

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Yakup Yalcin

Projectmanager

Uw organisatie promoten via het Installatie & Bouw netwerk? Ik help u graag verder.

0%

    Stuur ons een bericht