kleppenregisters
00:36
11-09-2017

Lucht- en lekdichte kleppenregisters van Smitsair BV

De welbekende kleppenregisters van Smitsair B.V. zijn verder verbeterd zodat ze minimaal aan de huidige eisen van de markt voldoen qua luchtdichtheid en lekdichtheid.  Dit is bereikt door een speciaal ontwikkelde, gepatenteerde,  luchtdichte afsluiting van de lagering in combinatie met de zijafdichting van de klepbladen (octrooi nummer NL1041189).

Vanaf heden zijn alle kleppenregisters geclassificeerd met luchtdichtheidsklasse van minimaal C volgens NEN-EN 1751.

De voordelen van een luchtdicht kanalensysteem:

Minder energieverlies
Ventilatoren hoeven veel minder hard te draaien om de gewenste luchthoeveelheid op de juiste bestemming te krijgen.

Reinheid
Ruimtes en het afzuigsysteem  blijven schoner, want met minder lekkage komt er ook minder stof/ vuiligheid te voorschijn. Dit geeft een beter binnenklimaat en een schoner kanalensysteem.

EIA-subsidie
Voor luchtkanalen systemen (dus inclusief componenten zoals kleppenregisters) die minimaal aan klasse C voldoen kan er een EIA-subsidie verkregen worden. Het maximum investeringsbedrag dat voor Energie-investeringsaftrek in aanmerking komt, bedraagt € 10/m2 gebruiksoppervlak. (zie: https://www.rvo.nl/subsidies-regelingen/milieulijst-en-energielijst/eia/luchtdicht-luchtverdeelsysteem-w ).

JKK-4
Wanneer er tevens hogere eisen gesteld worden aan de lekdichtheid van de klep, biedt het type kleppenregister  JKK-4 uitkomst. Deze regelklep heeft lekdichtheid klasse minimaal 3.

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen

Installatie en Bouw Nederland partners

Techniekonderwijswarmtepomp