Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Linthorst toekomstige warmteleverancier in gasloos Kerschoten
De ondertekenaars namens de partners die samen aan een warmtenet voor Kerschoten werken. V.l.n.r. Danny Huizer (gemeente Apeldoorn), Detlef Meijer (Firan), Bert van Vreeswijk (Waterschap Vallei en Veluwe), Arjen Jongstra (Ons Huis), Rob van Beek (De Goede Woning), Gijs Linthorst (Linthorst/Wij Maken Energie) en Sven Turnhout (De Woonmensen). Frans van Hartingsveldt van de Jacobus Fruytier Scholengemeenschap was helaas verhinderd en zet op een later moment zijn handtekening.

Linthorst toekomstige warmteleverancier in gasloos Kerschoten

Vandaag is een belangrijke stap gezet in de ontwikkeling van een warmtenet in de Apeldoornse wijk Kerschoten. Met Linthorst is de projectgroep ‘Kerschoten Energieneutraal’ nu compleet. Ook zij hebben hun handtekening gezet onder de samenwerkingsovereenkomst. Linthorsts zusterbedrijf ‘Wij Maken Energie’ wordt straks verantwoordelijk voor de warmte die dit net aan de bewoners gaat leveren. Vanmiddag hebben ook de andere zeven projectpartners de samenwerking nog eens bekrachtigd.

Dit gebeurde bij de rioolwaterzuiveringsinstallatie aan de rand van de wijk. De zuiveringsinstallatie wordt straks de warmtebron voor het warmtenet waarbij 3.500 woningen gasloos kunnen worden. Het is de bedoeling om de warmte die nu wegstroomt in de IJssel te gebruiken om gebouwen te verwarmen.

Intensieve samenwerking

Met de komst van Linthorst is het team compleet. De komende maanden werken alle partners de plannen samen verder uit. Dat moet leiden tot een aantrekkelijk en betaalbaar warmte-aanbod voor bewoners en bedrijven. Maar het is nog niet zeker of het warmtenet er komt. Halverwege 2023 kan de projectgroep daar meer over zeggen. In de tussentijd blijven bewoners en bedrijven in de wijk op de hoogte via de nieuwsbrief. Begin 2023 komt er ook een informatiebijeenkomst voor de mensen in de wijk.

Apeldoornse partner

Linthorst zorgt voor het ontwerp en regelen van de warmteproductie. Zij zijn de warmteleverancier waarmee de bewoners en bedrijven te maken krijgen. Als Apeldoorns familiebedrijf werken zij elke dag aan het versnellen van de energietransitie. Dat doen ze samen met meer dan 400 collega’s en met hun opdrachtgevers. Al sinds 1978 ontwikkelen zij zelf unieke energiesystemen. Ze hebben al veel complexen en wijken gasloos gemaakt.

Waarom een warmtenet?

De meeste huizen en andere gebouwen worden warm gestookt met aardgas. Als we daarmee doorgaan, raakt het aardgas helemaal op en blijven we ons milieu belasten met teveel CO2 uitstoot. Het is dus belangrijk dat we op andere, duurzame manieren gaan verwarmen. In Kerschoten kunnen we de rioolwaterzuivering gebruiken voor het warmtenet. Zo kan de hele wijk warmte en warm water krijgen op een manier die beter is voor het klimaat. En zo kan iedereen in de wijk meedoen.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.