Textiele luchtverdeelsystemen
01:12
06-08-2018

Een lichtgewicht ventilatie-oplossing

Deze innovatieve technologie heeft een minimaal effect op de structurele integriteit van een gebouw, waardoor FabricAir textiele luchtverdeelsystemen ideaal zijn voor aanpassingen achteraf.

In Connecticut, VS, werd de Chelsea Piers Athletics gerenoveerd. De grote sportarena bestaat uit overdekte voetbalvelden, tennisbanen, een ijsbaan, een zwembad en fitnessfaciliteiten. De dakconstructie kon het gewicht van een conventionele metalen kanaaloplossing niet ondersteunen, dus de aannemers waren enthousiast toen ze de lichtgewicht FabricAir-technologie ontdekten.

FabricAir-luchtverdeelsystemen wegen slechts 300 g / m². De oplossing, op maat gemaakt in FabricAir® Combi, weegt ongeveer 1/20 van de staalplaatkanalen. Dit is met name van belang bij het retrofitten van projecten, zoals deze, vanwege de minimale belasting van de structurele integriteit van het gebouw. Meer dan 500m van op textiel gebaseerde kanalen werden geïnstalleerd in de 50.000m2 faciliteit.

Aanvankelijk werd FabricAir ingeschakeld om het gewichtsprobleem op te lossen voor de ingesloten voetbalvelden op het dak en tennisbanen, omdat het dak van de faciliteit niet sterk genoeg was om het gewicht met metalen kanalen inclusief diffusors te dragen. Het team van ingenieurs van FabricAir en Edwards & Zuck Engineers werkten samen om een ​​efficiënte ventilatie-oplossing te garanderen voor het bovenste niveau van het sportcomplex met minimale belasting van het gebouw.

De oplossing was een succes. Door een herontwerpoptie in te dienen voor de resterende ruimtes in de faciliteit op basis van FabricAir-technologie, kon het engineeringteam aanzienlijke besparingen realiseren op meer dan 40 vrachtwagenladingen met vracht, ontelbare installatietijden en mankracht, die zou zijn gemaakt als het project voortgezet met conventioneel kanaalwerk van plaatmetaal. De eigenaar van het gebouw was zeer gelukkig.

Dientengevolge hebben Edward & Zuck, ondersteund door FabricAir-technici, het equivalent van 170 m2 aan textielkanalen ontworpen en geïnstalleerd, wat de esthetiek, efficiëntie en het comfort van de ventilatie in deze atletiekfaciliteit van wereldklasse aanzienlijk heeft verbeterd.

Om een ​​eerlijke, conservatieve schatting van het gewicht van een FabricAir-dispersieoplossing te berekenen, is het gebruik van 3 kg / m als vuistregel in 99% van alle projecten correct. Het gewicht van een werkelijk kanaal met suspensie hangt af van de lengte en diameter van het kanaal; het resultaat is echter altijd efficiënte ventilatie en aanzienlijke besparingen bij het omzetten van plaatmetaal naar op textiel gebaseerde luchtverdeling.

 

Installatie en Bouw Nederland partners

Control Techniques