Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Kunststof leidingsystemen voor Floriadeterrein
26 januari 2017: Installatie Pieleknrood bij OTA te Amsterdam. © SEBASTIAAN ROZENDAAL 26 januari 2017: Installatie Pieleknrood bij OTA te Amsterdam. © SEBASTIAAN ROZENDAAL

Kunststof leidingsystemen voor Floriadeterrein

De leidingen die zijn gebruikt voor de WKO-installatie en het STG (Smart Thermal Grid) op het Floriadeterrein werden aangelegd door De Boer Plastik BV uit Heemskerk. Er werd gekozen voor een HDPE leidingsysteem, omdat dit materiaal onderhoudsvrij en sterk is. De monteurs van De Boer sloten er alles aan wat met het kunststof leidingsysteem te maken had, van pompen tot afsluiters en appendages.

De Boer Plastik bouwt en installeert complete kunststof leidingsystemen, luchtbehandelingskanalen, tanks en apparaten. Het bedrijf uit Heemskerk werkt met een ruim assortiment materialen, zoals HDPE, PVC, PVDF, ABS en PP. Voor iedere toepassing kiezen de specialisten van De Boer het juiste materiaal, al dan niet elektrostatisch geleidend. Voor de Floriade werd gekozen voor het duurzame HDPE, omdat dit naast sterk ook makkelijk aan te leggen is. Bovendien is het erg schoon werken, vertelt bedrijfsleider Peter van Gent. “Bij het lassen van staal komen warmte en vonken vrij. Kunststof is juist heel schoon en efficiënt te verwerken.” Dat installateur Roodenburg voor De Boer Plastik koos, was volgens hem geen toeval. Het is een oude bekende van het bedrijf en Roodenburg weet dus hoeveel waarde De Boer hecht aan kwaliteit en het ontzorgen van klanten. Van Gent: “Ons bedrijf is totaal ingericht op het compleet uitvoeren van projecten. Onze projectleiders kunnen die van begin tot eind oppakken. Dat gaat niet alleen om het leveren van het leidingwerk, maar ook om het aansluiten, inspecties, testen en documentatie. De klant heeft er geen omkijken meer naar.”

De medewerkers worden goed opgeleid en De Boer Plastik is bezig met ISO- en BRL-certificeringen.

Altijd flexibel

Van maart tot en met mei 2021 was De Boer Plastik werkzaam op het Floriadeterrein. Vanuit de WKO-installatie werden de Aeres Hogeschool, de zorginstelling en het zorggebouw aangesloten. Dat het niet alleen om de wereldtuinbouwtentoonstelling gaat, maar ook om een gebiedsontwikkeling, maakt het een extra mooie referentie, vindt Van Gent. “Het project verliep perfect”, zegt hij. “Natuurlijk moeten onze monteurs zich altijd flexibel opstellen. Een engineer kan alles op een tekening nog zo mooi passend maken, in de praktijk kom je altijd afwijkingen tegen. Onze monteurs houden hier rekening mee en zorgen dat alles toch past in de praktijk en dat de wijzigingen ook weer op nieuwe tekeningen worden vastgelegd. Ook zorgen we ervoor dat alle materialen op tijd geleverd worden en dat alles wordt aangelegd volgens de hoogste kwaliteitsnormen.”

Kunststof leidingsystemen zijn licht, sterk en makkelijk te verwerken.

Groei in de toekomst

De Floriade in Almere is niet het eerste prestigeproject dat De Boer Plastik met succes volbrengt. Zo heeft het bedrijf recent luchtkanalen aangelegd bij Janssen Vaccines in Leiden en koelwaterleidingen bij de TU Delft. Stuk voor stuk mooie projecten. Van Gent: “Het is leuk als je daar dan voorbijkomt met de auto en dat je dan weet dat er een product van ons in zit. Het aanleggen van WKO-installaties doen we vaak, net als het aanleggen van bluswaterleidingen en het leveren van onderdelen voor de scheepvaart, inclusief superjachten. Dat past bij de groeiambitie die we hebben.” Die ambitie is niet mis. Binnen vijf jaar wil het bedrijf, samen met zusterbedrijf Marant uit Heerhugowaard, in de top drie van Nederlandse kunststofbedrijven staan. Om dit te bereiken, worden de medewerkers goed opgeleid en is het bedrijf bezig met ISO- en BRL-certificeringen. “Daardoor kunnen we nog complexer werk gaan doen. We willen echt een partner zijn van onze klanten, waarbij we een project van begin tot eind oppakken. Onze projectleiders zorgen ervoor dat alles op rolletjes verloopt, dat de inspecties gedaan worden en dat alle testrapporten worden aangeleverd”, aldus Van Gent. Naast het werk aan nieuwe projecten, verzorgt De Boer ook onderhoud en reparaties aan bestaande installaties. Om te kunnen groeien, neemt het bedrijf ook andere bedrijven over. De grootste uitdaging daarbij is het vinden van goed personeel, met name monteurs. Dankzij een gezonde dosis ambitie is De Boer hard op weg naar een mooie toekomst.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.