Selux
01:03
07-04-2017

Licht dient de gebruiker

Selux ontwikkelt, produceert en levert al zo’n 65 jaar een breed scala verlichtingsproducten voor zowel interieur als exterieur. Oplossingen die zich niet alleen kenmerken door een vergaande modulariteit en een strak, tijdloos design. Zeker de lichtkwaliteit geldt binnen het van oorsprong Duitse familiebedrijf als het hoogste goed. “Licht moet het welzijn van de gebruiker positief beïnvloeden”, aldus André Engelman, sales director binnen Selux Benelux. “Daarom is vorm bij ons altijd ondergeschikt aan functionaliteit.”

Met fabrieken in Duitsland, Frankrijk en de VS is Selux een volwaardige en veelzijdige wereldspeler op verlichtingsgebied. De referentieprojecten op de website vertellen eigenlijk het hele verhaal. “We bieden uiteenlopende verlichtingsoplossingen voor het in- en exterieur”, aldus Engelman. “Hierbij zijn niet alleen de technische slimmigheden van belang, maar ook het welbevinden van de gebruiker van de ruimte. Het merendeel van onze producten is standaard. Maar ook voor specials kloppen architecten, lichtontwerpers en installateurs met succes bij ons aan.”

Selux

Regelbaar
Dat doen ze onder meer voor de duurzame, modulaire LED-systemen van Selux, zoals de lijnverlichting M36. Producten die een optimale, efficiënte en verblindingsvrije verlichting garanderen. “Bij een aantal van deze systemen is het mogelijk om de verschillende lichtmodules achter elkaar door te plaatsen of zelfs te combineren tot figuren, zoals kruizen en rechthoeken”, zegt Engelman. “Daarnaast bieden we de gebruiker het My White-principe, waarbij de kleurtemperatuur getuned kan worden van 2.700 K tot 6.500 K. Verder kan door middel van dimmen de lichtintensiteit naar elke wens en behoefte worden geregeld.”

Tool
Vanuit het streven bij te dragen aan de kwaliteit van leven (en werken) steekt Selux altijd in op maatwerk. Met de speciale configurator op de website biedt het bedrijf haar afnemers daartoe een handige tool. Engelman: “Hiermee kom je snel en eenvoudig tot een armatuur dat tot op de millimeter nauwkeurig aan het ontwerp beantwoordt. In de juiste kleur en voorzien van alle gewenste functionaliteiten en extra’s.”

Selux

Tekst: Chris Elbers    Beeldmateriaal: Philip Durrant/Claus Boeckh 

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen

Installatie en Bouw Nederland partners

KloosterboerKlemko Techniek BV