Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
LG optimaliseert interieur en luchtstroom met nieuwe ronde cassette

LG optimaliseert interieur en luchtstroom met nieuwe ronde cassette

Verfijnd ontwerp en eenvoudige installatie maken de LG Round Cassette perfect voor hoge en zichtbare plafonds

LG Electronics lanceert de Round Cassette voor ruimtes met zichtbare of hoge plafonds. De cassette is ideaal voor cafés, restaurants, retail, kantoren en hotels met een trendy interieur.

‘Hoge plafonds’ was in 2018 de meest gebruikte term voor interieurinrichting, blijkt uit een analyse van accommodatie-omschrijvingen van Airbnb Plus-hosts. Aangezien plafonds een grote invloed hebben op de uitstraling van een gebouw, besteden ondernemers veel aandacht aan de keuze van een cassette. De nieuwe LG Round Cassette, winnaar van de Red Dot Award 2019, voldoet aan de behoeften van ondernemers en vormt de finishing touch voor ieder interieur.

Design én gemak

Door de hoogte van de cassette te verkleinen naar 33 cm, verbetert het de toegankelijkheid bij de installatie en openheid van een ruimte. Bovendien worden de condensafvoer en de koudemiddelleidingen op één plaats samengebracht om de zichtbaarheid van leidingen te minimaliseren. Tevens zijn de nieuwe LG cassette modellen toepasbaar op alle LG VRF-systemen en tevens leverbaar als singel splitsysteem in de vermogens.

image015 kopieren

Optimale luchtstroomregeling

De nieuwe cassette overtreft in zowel ontwerp als prestatie. Het minimaliseert de aansluitingen in de cirkelvormige ventilatieopening voor een goed verdeelde luchtstroom, zonder blinde vlekken. Gebruikers kunnen Crystal Vanes toepassen voor 6-staps precisieregeling om koele of warme lucht te verspreiden naar waar dat nodig is. Deze configuratie is tweemaal zo nauwkeurig als de 3-traps luchtstroomregeling van andere ronde cassettes. De ronde cassette beschikt over een zeer geavanceerde luchtstroom techniek en zoals de LG Chamber Test (1) ook aangeeft, maakt de perfecte cirkelvormige wind en nauwkeurige luchtstroomregeling het mogelijk om ruimtes comfortabel te koelen en verwarmen. Naast al deze hoge prestaties is het geluidsniveau tijdens de werking ook nog eens zeer laag te noemen, namelijk 39 dB(A). De LG Round Cassette is beschikbaar in 7, 10 en 14 kW.

“De introductie van de nieuwe LG Round Cassette is positief nieuws voor zowel de installateur als de eindgebruiker”, vertelt Pieter van der Poorten, Sales Manager LG Air Solution. “Installateurs kunnen met gemak een cassette installeren en eindgebruikers hebben meerdere opties om een ruimte te koelen of te verwarmen. De LG Round Cassette voldoet daarbij aan de behoeften van klanten op het gebied van prestatie en ontwerp.”

De LG Round Cassette voor Multi V is beschikbaar vanaf eind juli 2020.

De LG Round Cassette voor Single CAC is beschikbaar vanaf eind september 2020.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.