Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Leuze electronic wint de “Best of Industry Award 2019”

Leuze electronic wint de “Best of Industry Award 2019”

Met het “Smart Process Gating” muting proces, dat geen gebruik maakt van signaleringssensoren, won Leuze electronic niet alleen de GIT Security Award 2019, maar ook de “Best of Industry Award 2019”.

Best of Industry Award 2019

“Smart Process Gating” is gebaseerd op de MLC 530 veiligheidslichtschermen van Leuze electronic.

 

Op 27 juni in Würzburg reikte “MM Maschinenmarkt” voor de vierde keer de “Best of Industry” awards uit. In de categorie Automatisering werd Leuze electronic bekroond met de “Smart Process Gating”. De prijs werd in ontvangst genomen door Dr. Volker Rohbeck, veiligheidsadviseur bij Leuze electronic en de uitvinder van het nieuwe proces, Jörg Packeiser, Product Marketing Manager Safety. “Het is natuurlijk een grote eer dat het idee met een prijs wordt bekroond”, zegt een tevreden Rohbeck, de visionair voor de bekroonde technologie van Leuze electronic.

Best of Industry Award 2019

De feestelijke prijsuitreiking vond plaats in het VCC Vogel Convention Center in Würzburg. Uitstekende producten en innovatieve concepten in 11 categorieën werden gekozen door een jury van experts en de online community van het vakblad. Op de gala-avond waren 31 genomineerde bedrijven aanwezig die zich hadden ingeschreven voor de wedstrijd met producten of technologieën die in het verleden al gewonnen hadden of in ieder geval genomineerd waren voor een industrieprijs. De beslissing werd zowel door de lezers en de jury van deskundigen uit de industrie en onderzoek en redacteuren van het vaktijdschrift.

Best of Industry Award 2019

Procesgestuurde toegangsbeveiliging met Smart Process Gating

 

“MM Maschinenmarkt.” De “Smart Process Gating” (SPG) van Leuze electronic is een nieuw proces dat gebaseerd is op het MLC-veiligheidslichtscherm. Het kan gebruikt worden om de toegangsbeveiliging met materiaaltransport zuiniger, eenvoudiger en veiliger te maken. Zo moeten bijvoorbeeld in de intralogistiek, maar ook in de automobiel- en verpakkingsindustrie, materiaalsloten op transportleidingen vaak door optische veiligheidssensoren tegen toegang door onbevoegden worden beschermd. Vroeger waren muting-processen met muting-sensoren nodig om duidelijk te identificeren wanneer getransporteerde goederen een beschermingsveld naderen en om de doorvoer van deze goederen door het beschermingsveld op het juiste moment te overbruggen. De door Leuze electronic ontwikkelde SPG-methode is een innovatief alternatief, dat de noodzaak van signaaluitzendende sensoren volledig elimineert. Op basis van de MLC-veiligheidslichtschermen kunnen transportbandsystemen zo compacter worden gemaakt. Het risico van verkeerde uitlijning of beschadiging van de sensoren wordt geëlimineerd, evenals de kosten voor onderhoud en service. Bovendien worden de aankoopkosten, de bedrading en het risico van manipulatie verminderd, wat de beschikbaarheid van de complete beveiliging verhoogt. Bij SPG komt het eerste muting-signaal van de procesbesturing (PLC), terwijl het tweede muting-signaal wordt gegenereerd door het beveiligingsveld zelf. Smart Process Gating vereist een gedetailleerde kennis van het proces, zodat de benodigde PLC-besturingssignalen in het verwachte tijdsvenster beschikbaar komen. De MLC 530 veiligheidslichtschermvariant met Smart Process Gating (SPG) is TÜV-gecertificeerd voor veiligheid. Het haalbare prestatieniveau van de oplossing wordt bereikt in combinatie met de gebruikte systeembesturing: PL d (met standaardregeling) of PL e (met veiligheidsregeling). Leuze electronic is verheugd de “Best of Industry Award” te hebben gewonnen en bedankt zowel de jury van experts als de lezers.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.