Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Overig

Less energy, more light. Kwaliteit, service en gemak voor de installateur

integratech-sfeer

Tekst | Desiree Pennings

Beeld | Integratech

12 augustus 2021 Leestijd 5 minuten

Deel dit artikel

Het bedrijf biedt duurzame en energie-efficiënte oplossingen, zodat energie wordt bespaard, de productiviteit verhoogt en de aandacht op de juiste punten komt te liggen. De producten zijn eenvoudig en snel te installeren, wat zorgt voor tijds- en kostenbesparing. De producten kunnen steeds uit voorraad geleverd worden uit het 3.900 m2 grote logistieke centrum.

De verlichtingsproducten zijn ontwikkeld voor verschillende werkomgevingen.

Integratech werd in 2009 opgericht en maakt sinds 2017 deel uit van de Delta Light Group. De organisatie is gestaafd op de volgende drie pijlers: kwaliteit, service en gemak. De verlichtingsproducten van Integratech zijn ontwikkeld en geproduceerd voor de werkomgeving en om het de installateur makkelijk te maken. Het Belgische merk is hard op weg om ook de Nederlandse markt te veroveren.

Verlichting voor de professionele eindgebruiker

Bij Integratech worden geen concessies gedaan aan kwaliteit; er worden alleen kwaliteitsproducten geleverd. Deze worden verkocht via groothandels, vindbaar door heel Nederland en België. Het assortiment is zorgvuldig samengesteld, vertelt Zeno Lintermans, verantwoordelijk voor de sales in Nederland. “Binnen ieder project kunnen we voorzien in de benodigde lichtbehoefte en voor ieder project kunnen we een lichtplan maken, op aanvraag van de eindklant of de installateur. We hebben LED-verlichting bedoeld voor de professionele eindgebruiker, zoals de utiliteitsmarkt, industriële bedrijven en retail.”

Het logistieke centrum van Integratech is maar liefst 3.900 m2 groot.

Kennispartner van de installateur

Het bedrijf levert enkel aan groothandels, maar als installateur kun je altijd terugvallen op de service van Integratech. Voor, tijdens en na de installatie kun je advies vragen. Lintermans: “Iedere vraag kan de installateur aan ons stellen.”

Minder handelingen

Installatiegemak staat voorop bij de producten. Niet voor niets is de slogan: less energy, more light. Niet alleen gebruikt de verlichting minder energie, de installateur hoeft ook minder energie te steken in de installatie. Dit krijgt het bedrijf voor elkaar, doordat de productmanagers zelf uit de installatiemarkt komen, vertelt Lintermans. “Zij weten waar een installateur tegenaan loopt en waar de producten aan moeten voldoen: doorvoerbedrading, minder losse elementen en een minimum aan handelingen.”

Trends van dit moment

Inmiddels bestaat vrijwel alle verkochte verlichting in Nederland en België uit LED-verlichting. We zitten in de eindfase van de transitie van conventioneel licht naar LED-verlichting, maar dat wil niet zeggen dat de ontwikkelingen daarmee stilstaan. Integendeel, zegt Lintermans. “Op dit moment kijken we vooral naar lichtmanagement of smart lighting. Die ontwikkelingen zullen in de komende jaren een vogelvlucht nemen.”

Smart lighting wil zeggen dat de verlichting zich aanpast aan de behoeftes van de gebruiker. Je krijgt dan het gewenste lichtniveau op elk moment van de dag. Is er veel daglicht, dan geeft het armatuur minder licht; is er in de avonduren minder daglicht voorhanden, dan geeft het armatuur weer meer licht.

Met Integraconnect kan verlichting op een eenvoudige manier smart worden gemaakt, bijvoorbeeld met master- en slave-functies, light scenes, dimmen in functie van daglicht en nog veel meer. “Deze technieken gaan we de komende jaren steeds verder doorontwikkelen. De meeste mogelijkheden die gaan komen, zijn mogelijkheden waar we nu nog niet aan gedacht hebben”, aldus Lintermans.   

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Yakup Yalcin

Projectmanager

Uw organisatie promoten via het Installatie & Bouw netwerk? Ik help u graag verder.

0%

    Stuur ons een bericht