Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Frisse Scholen

Leren Ventileren met gratis lespakket voor basisscholen 


Schermafbeelding-2020-11-20-om-12.25.04

Tekst | Lieke van Zuilekom

Beeld | Leren Ventileren

21 juni 2021 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

Het eerste lespakket over ventileren voor het primair onderwijs is onlangs gelanceerd. Wat is ventileren? Waarom is ventileren zo belangrijk? En hoe kun je dit het best doen? Het gratis lespakket Leren Ventileren geeft antwoord op deze én andere ventilatievragen. Doel van het lespakket is meer bewustwording en begrip bij leerlingen. Niet alleen om virusverspreiding te voorkomen, maar ook omdat frisse binnenlucht gezonder is én je je beter kunt concentreren in goed geventileerde ruimtes. Naast de acties die scholen zelf nemen om goed te ventileren, zijn bewustwording en begrip bij leerlingen essentieel. Want waarom moet het raam open, ook als het buiten (nog) koud is?

Ventileren is een gezamenlijke verantwoordelijkheid

Het lespakket sluit naadloos aan op de actuele situatie van veel scholen. Er zullen geregeld discussies plaatsvinden in de klassen over het wel of niet openen van de ramen. Meer begrip en bereidheid omtrent ventileren, helpt om dit op een goede en structurele basis vol te houden. Met het gratis lespakket Leren Ventileren leren kinderen op een leuke en interactieve manier waarom, hoe en wanneer er geventileerd moet worden. Ook geeft het lespakket praktische tips over ventileren. Zo wordt ventileren een gezamenlijke verantwoordelijkheid van de klas, op een leuke manier.

Met het gratis lespakket leren kinderen op een leuke en interactieve manier waarom, hoe en wanneer er geventileerd moet worden.


Eindrapport LCVS

Leren Ventileren is een initiatief van Econox, Ventilatieland, EnviSense en Innovent en is een reactie op het eindrapport van het Landelijk Coördinatieteam Ventilatie op Scholen (LCVS), waaruit blijkt dat de ventilatie op veel scholen (nog) niet op orde is. Eén van de praktische adviezen die wordt gegeven, is sturing op (extra) bewustwording en voorlichting aan leerlingen.


Lespakket Leren Ventileren

Het lespakket Leren Ventileren is ontwikkeld voor het primair onderwijs en heeft verschillende differentiatiemogelijkheden. Het lespakket bestaat uit een leswijzer voor de leerkracht, een ondersteunende digibordles, een online spel, een proefje, een poster voor in de klas en een extra opdracht. Alles bij elkaar is invulling voor een volledige les. Daarnaast kunnen leerlingen meedoen aan een wedstrijd waarmee leuke prijzen zijn te winnen. Het lespakket is gratis en direct aan te vragen via www.lerenventileren.nl.

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • Z&R

  Z&R

  Platform over zon- en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen

  Naar website
 • Profiel

  Profiel

  Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid

  Naar website
 • I&L

  Instore & Livecomm

  Platform over beurzen, retail & online business

  Naar website
 • I&B

  Installatie & Bouw

  Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit

  Naar website
 • GWW

  Grond / Weg / Waterbouw

  Platform over civiele techniek & infrastructuur

  Naar website
 • B&S

  Beton & Staalbouw

  Platform over beton en staal in de bouw

  Naar website
 • Gevelbouw

  Gevelbouw

  Platform over gevels, glas & daken

  Naar website
 • badz

  Bouwen aan de Zorg

  Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland

  Naar website
 • mediagroeplogo

  Binnenwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
0%