Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Leren moet je doén
Bij Studium leer je het vak van ervaren docenten.

Leren moet je doén

Technische trainingen vanuit theorie en praktijk

Studium biedt diverse technische opleidingen waarbij cursisten direct praktijkervaring opdoen. Veel reguliere technische opleidingen zijn vooral theoretisch van aard, maar niet bij Studium. Hier werk je tijdens de opleiding met je handen, net als op de werkvloer. Zo leer én ervaar je de techniek.

Studium biedt trainingen die naadloos aansluiten op het dagelijkse werk. De opleidingen zijn ontwikkeld naar de vragen uit de markt. Vooral nu is er een schreeuwend tekort aan goed opgeleid personeel, dat op de hoogte is van de laatste ontwikkelingen en technieken.

In de praktijkruimte in Amersfoort leidt Studium personeel op in koeltechniek, klimaattechniek, elektrotechniek, logistiek en veiligheid. Cursisten werken aan verschillende installaties, zoals elektrische installaties, koelsets en warmtepompen. Één van de paradepaardjes is de Bootcamp Koudetechniek. In vier weken tijd haal je het F-gassen 1 en koeltechniek algemeen certificaat. “We merken dat veel jongeren dit certificaat willen halen, omdat ze met warmtepompen gaan werken. Zeker nu de energietarieven stijgen en de hybride warmtepomp verplicht wordt vanaf 2026. Binnen vier weken zijn ze geschoold en gecertificeerd om aan de slag te gaan. Hierbij halen we slagingspercentages van 97%”, zegt Peter Koelewijn van Studium.

Direct praktijkervaring opdoen

Natuurlijk is het belangrijk dat de theorie wordt behandeld, maar bij Studium wordt er evenveel aandacht besteed aan de praktijk. Koelewijn: “Bij ons staan voor iedere cursist eigen apparatuur en een gereedschapsset klaar. Zo leer je het installeren van een koelset of warmtepomp, het waterzijdig inregelen of het inregelen van een luchtbehandelingskast ook daadwerkelijk in de praktijk. Cursisten raken vertrouwd met de werkzaamheden, die ze op hun werk direct in de praktijk brengen.”

Met een certificaat van Studium op zak kun je direct aan de slag.

Dat cursisten met hun opleiding van Studium direct aan de slag kunnen, durft Koelewijn te garanderen: “Bij al onze opleidingen heb je baangarantie. Er is zoveel vraag dat je meteen aan de slag kunt bij een installateur of als zzp’er. Dat is ook ons doel. We willen dat mensen zo efficiënt mogelijk ingezet worden. Met onze opleidingen verkleinen we het tekort aan technisch personeel.”

Huidige trends

Wanneer je bij Studium aanklopt voor een opleiding, weet je zeker dat je up-to-date bent. Zo zijn de trainers allemaal mensen uit het vak met jarenlange ervaring. Ook de trainingen spelen in op de huidige trends. Zo is er sinds kort een nieuwe training beschikbaar: monteur laadpalen. Koelewijn: “In twee weken tijd leert de cursist de basis elektrotechniek, gespecialiseerd op laadpalen. Het examen bestaat helemaal uit het installeren van een laadpaal en het installeren van de software. Cursisten krijgen zelfs les in graafwerkzaamheden.”

Subsidies

Wil je meer informatie over de opleidingen en subsidies, dan helpen ze je bij Studium graag verder. Zo biedt Wij Techniek een subsidie voor de bootcamp, waarbij je wel aan bepaalde eisen moet voldoen. Ook loopt tot het einde van het jaar de TechTalent subsidie. Koelewijn: “Dit maakt onze trainingen interessant voor zowel werknemers als zzp’ers en voor grote en kleine bedrijven.”     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.