Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Producten

Leidingsysteem TECEflex: universeel inzetbaar, zowel leiding als fitting

TECE-Assen-3

24 februari 2019 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

Universeel, zowel leiding als fitting

TECEflex is een van de weinige écht universele kunststof leidingsystemenvoor cv-, drinkwater-, gas- en persluchtinstallaties. Voor cv-, drinkwater- en persluchtinstallaties kunt u de speciale knikbestendige meerlagen-buizen universeel toepassen. Alleen voor gas dient u de gasbuis toe te passen, welke is voorzien van een gele mantel. Voor alle toepassingen kunt u met het universele fitting assortiment van messing werken. Universeel werken betekent in de praktijk: eenvoudiger, sneller, minder voorraad en lagere faalkosten. En bij vragen of problemen kan men een beroep doen op de medewerkers van TECE. Zij beschikken over de benodigde vakkennis om de juiste ondersteuning te bieden in elke situatie. Ter plaatse, of op afstand.

Duurzame techniek

TECEflex

Al bijna 30 jaar worden met de TECEflex schuifhulstechniek wereldwijd miljoenen buisverbindingen gemaakt. Dit gebeurt volgens het principe van de axiale schuifhulstechniek: de buis wordt opgetrompt en over de fitting geschoven, het geheel wordt stevig op zijn plaats gehouden door de drukhuls. Deze verbindingstechniek wordt al sinds de introductie toegepast. De techniek is beproefd, door en door betrouwbaar en gaat minimaal 50 jaar mee.

De fittingen hebben nagenoeg dezelfde doorlaat als de buizen. Daardoor zijn weerstandsverliezen laag en kunnen kleinere leidingdiameters worden toegepast. Dit bespaart materiaalkosten. Dankzij de lagere leidingverliezen is een geringer pompvermogen nodig. Ook hiermee bespaart men kosten.

1 fitting assortiment voor alle toepassingen

TECEflex

Naast het bestaande assortiment fittingen van brons en PPSU, levert TECE een uitgebreid assortiment messing fittingen met diameters van 14 t/m 63 mm. Daardoor is TECE de enige fabrikant met een universeel assortiment fittingen geschikt voor cv-, drinkwater-, gas- en persluchtinstallaties. Dat werkt eenvoudiger, eenduidig bij alle diameters en scheelt aanzienlijk in voorraad- en faalkosten.

Alle fittingen voldoen aan de huidige Europese regelgeving en zijn KIWA/Gastec QA gecertificeerd. Ook de leidingen zijn KIWA en KOMO gecertificeerd.

Tot en met 32 mm eenvoudig met de hand

TECEflex

De verbindingen kunnen tot en met 32 mm met handgereedschap worden gerealiseerd. Als alternatief levert TECE accugereedschappen met een dubbele persbek. Hiermee kunnen twee maten worden geperst zonder dat de bek verwisseld hoeft te worden. Voor de diameters 40 – 63 levert TECE persmachines geschikt voor verschillende persbekken.

TECEflex

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Sander van Hout

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht