Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Ledverlichting toevoegen aan ventilatiekanalen

Ledverlichting toevoegen aan ventilatiekanalen

Wie zegt dat ventilatiekanalen niet leuk kunnen zijn? Het toevoegen van Ledverlichting aan textiele luchtkanalen creëert een uniek lichtconcept dat de bezoekers intrigeert.

Microgeperforeerde textiele kanalen zijn een ideale oplossing als het gaat om comfort in ruimtes met lage tot gemiddelde plafondhoogten. De tochtvrije luchtverdeling met lage snelheid gecreëerd door MicroFlow ™ zorgt voor een hoge luchtverversing, wat resulteert in een aangenaam binnenklimaat en een geweldige luchtkwaliteit binnenshuis. Maar waarom zou u niet een beetje bling aan de oplossing toevoegen?

Om een ​​echt uniek binnenklimaat te creëren, kan Ledverlichting aan de luchtverdeeloplossing worden toegevoegd, hetzij als een aangenaam zacht licht of als een ervaring van veranderende kleuren. Het creëren van een verlichtingsplan die verandert als dat nodig of gewenst is, kan een beetje pit toevoegen aan elke ruimte.

Het toevoegen van LED-strips aan de ventilatie-oplossing is fantastisch eenvoudig. Het vereist alleen witte, microgeperforeerde textiele kanalen. De kanalen zijn afgestemd op het specifieke project en schuiven eenvoudigweg op zijn plaats zodra de ophanging is geïnstalleerd. Het is een “plug-en-play” -oplossing.

Condensatie is geen probleem bij het gebruik van FabricAir-luchtverdeeltechnologie; Smart Air Solutions, op maat gemaakt in doorlatende stoffen, maken een luchtdeken mogelijk dat het kanaalwerk omsluit, waardoor condensvorming wordt voorkomen en ook wordt voorkomen dat zich vuil en andere deeltjes op het kanaal afzetten. Bij gebruik van microgeperforeerde kanalen zijn de intervallen tussen onderhoud zo lang dat deze vrijwel onderhoudsvrij worden, zolang het voorfilter wordt vervangen zoals voorgeschreven.

De eerste commerciële Ledverlichting in een Smart Air Solution werd in 2012 geïnstalleerd in een moderne sportclub in Bursa, Turkije. Het kwam bij het team op als een leuk idee en het werd snel realiteit toen ze zich realiseerden hoe gemakkelijk het kon worden gedaan.

Het Maya Sport Center is opgericht door de beroemde lokale basketbalster Murat Konuk. Hij wilde een atletiekclub creëren waar vrienden en familie elkaar konden ontmoeten en van sport konden genieten. Zijn visie was om het modernste fitnesscentrum in Turkije te creëren. Hij wilde een comfortabel en stijlvol interieur en wendde zich tot FabricAir om de best mogelijke oplossing voor de luchttoevoer te krijgen, omdat tochtvrije luchtverdeling de sleutel is tot het comfort van de ruimte die wordt geconditioneerd.

Met behulp van D-vormige textiele kanalen met ingebouwde Ledverlichting creëerde het team een ​​aangename en unieke sfeer. De luchtverdeeltechnologie verschilt van conventionele metaaloplossingen doordat deze een hoge luchtverversing bij lage snelheid mogelijk maakt, wat een hoog comfortniveau betekent. Het is ook een ruimtebesparende oplossing, omdat het kanaalwerk niet hoeft te worden geïsoleerd vanwege de doorlatende oppervlakken die voorkomen dat het vocht in de lucht condenseert.

“Sinds mijn kindertijd heb ik een droom gehad om mensen te verzamelen die willen genieten van sport op een comfortabele en moderne plek. Het Maya Sport Center is het resultaat van deze droom.” Verklaart Murat Konuk, eigenaar van Maya Sport Center. “Het comfortniveau was cruciaal en ik weet dat dit direct gekoppeld is aan het luchtverdeelsysteem, daarom hebben we besloten om FabricAir te gebruiken vanwege de modellen met trage luchtstroming en gelijkmatige luchtverdeling, precies wat we wilden van het systeem.”

Je kunt meer lezen over het Maya Sport Center en zijn unieke LED-verlichtingsconcept op de website van FabricAir:https://www.fabricair.com/nl/node/5169

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.