Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
‘Lastminute’ oplossingen en maatwerk voor installateurs
Koperwerk ligt aan de basis van de verdeelkasten die de Woerdens paneelbouwer al ruim 40 jaar engineert, produceert en aansluit.

‘Lastminute’ oplossingen en maatwerk voor installateurs

Een verdeelinrichting waarin de fasevolgorde gewijzigd moet worden? Of aansluitproblemen door gebrek aan ruimte? Het zijn kwesties die bij installateurs nog wel eens tot hoofdbrekens kunnen leiden. Alles staat op z’n plek, maar er is tóch nog een lastminute aanpassing nodig om de koppeling van installatieonderdelen mogelijk te maken en de installatie werkend te krijgen. Dan kan het ervaren en goed uitgeruste serviceteam van Elektro Internationaal uitkomst bieden. Bijvoorbeeld door koperwerk aan te passen op locatie.

Voor Elektro Internationaal heeft het grondproduct van de energieverdeling geen geheimen. Koperwerk ligt immers aan de basis van de verdeelkasten die de Woerdens paneelbouwer al ruim 40 jaar engineert, produceert en aansluit. Koperwerk aanpassen op locatie is een aanvullende expertise, waar nog niet veel installateurs weet van hebben.

Ook bij het aansluiten van transformatoren kan de installateur voor de nodige uitdagingen komen te staan.


Maatwerk bij grote vermogens

En dus verrassen de service engineers van Elektro Internationaal opdrachtgevers eens te meer als zij met de mobiele kopermachine een aanpassing komen maken om een probleem op te lossen. Om het even op welke plek er gewerkt moet worden, met deze machine knipt, ponst en buigt de servicemonteur koperen railen tot een maximum van 120 mm x 10 mm. Zo wordt waardevol maatwerk geleverd aan panelen met grote vermogens, waarbij losse singels niet afdoende zijn voor koppeling.


Verschillen overbruggen

Een geregeld voorkomende situatie tijdens het installeren van verdeelpanelen is dat men niet uitkomt met de hoogte van de locatie om de kabels met de juiste radius de kolom in te voeren. Dat lossen de service engineers van Elektro Internationaal op door een custom aansluit- of opzetbak te maken. Zij kunnen deze in elke gewenste afmeting fabriceren en ook nog lastminute veranderen om aan de eisen van de klant te voldoen. Het kan nu eenmaal op het allerlaatste moment blijken dat het handiger is om via de zijkant de aansluitbak te benaderen dan via de bovenkant van het paneel. 
Of wat als bestelde railelementen niet blijken te passen? Wanneer een order voor een nieuw element geplaatst wordt, gaan er vaak dagen en soms zelfs weken overheen voordat dit geleverd kan worden. Elektro Internationaal biedt in tijdkritische situaties ter plaatse een oplossing door met een aansluitbak het verschil tussen de elementen te overbruggen, zodat deze op elkaar kunnen worden aangesloten. Zo kan de deadline van het project toch worden gehaald.

De service engineers van Elektro Internationaal maken on site flexibele aansluitvlaggen die tussen de vaste aansluitstukken van de transformator en railkoker bevestigd kunnen worden.

Custom trafo-aansluitingen

Ook bij het aansluiten van transformatoren kan de installateur v oor de nodige uitdagingen komen te staan. Bij diverse projecten worden in plaats van kabels railkokersystemen toegepast (ook wel bekend onder de benamingen canalis systeem, flench of busbar). Tussen de transformator en het railkoker-aansluitelement moet een flexibele verbinding gemaakt worden. Maar al te vaak wordt ervoor gekozen om dit met losse singels op te lossen. Bij kleinere vermogens is dit vaak nog te realiseren, maar zodra de vermogens groter worden, stijgt het aantal benodigde singels en blijkt het aantal aansluitmogelijkheden bovendien onvoldoende voor het grote aantal singels dat daarvoor nodig is. Omdat kabels niet altijd kunnen worden ondersteund, laat de aansluiting visueel vaak flink te wensen over. De service engineers van Elektro Internationaal bieden ook hier uitkomst met koperwerk op maat. Zij maken on site flexibele aansluitvlaggen die tussen de vaste aansluitstukken van de transformator en railkoker bevestigd kunnen worden. Op deze manier is het mogelijk om voor elk vermogen een geschikte aansluiting te maken. 
Voor de aansluitingen die recht boven en onder elkaar zitten is vaak geen extra koperwerk nodig om een verbinding te maken. Maar het komt geregeld voor dat er ook een fasedraaiing nodig is of dat de nul verkeerd uitkomt. Ook daarvoor heeft het serviceteam een oplossing: een zelfgemaakt busbarsysteem om de gewenste aansluiting tot stand te brengen.

Uiteraard wordt al het custom aansluitwerk volgens de geldende normen en veiligheidsstandaarden ingericht, ondersteund en afgemonteerd. Een stuk vakmans chap op locatie, dat de installateur in uitdagende en tijdkritische situaties een oplossing biedt.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.