Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Kunststof vloerverwarmingsverdeler gooit hoge ogen in woning- en utiliteitsbouw

Kunststof vloerverwarmingsverdeler gooit hoge ogen in woning- en utiliteitsbouw

De Kunststof Lage Temperatuur (KLT) verdeler van Multitherm B.V. wordt sinds jaar en dag als OEM-product vermarkt door de meest gerenommeerde Nederlandse vloerverwarmingsleveranciers en heeft zich inmiddels meer dan bewezen in de seriematige en utiliteitsbouw. Behalve als OEM-product wordt de composiet verdeler onder de merknaam Multitherm B.V. bovendien in duizenden woningen en vele utiliteitsprojecten toegepast. En dat is niet voor niets, volgens Bart Hartman en Dennis van Rossum, oprichters van Multitherm B.V.

De glasvezelversterkte KLT-verdeler van Multitherm B.V. is dubbelwandig uitgevoerd en dankzij de toevoeging van grafiet aan het kunststofgranulaat ook zeer vormvast. Dit maakt de KLT-verdeler niet alleen zeer geschikt voor vloerverwarming, maar ook voor vloerkoeling. De kans op condensvorming is minimaal. Bovendien kan bij dit type verdeler geen roestvorming optreden.

Ingenieus ontwerp

De modules worden samengetrokken met M5 draadstangen, hetgeen de verdeler uiterst star maakt, aldus Hartman. “De messing inserts zijn ingenieus ingegoten in de kunststof verdelermodules, waardoor lekkage op de afgaande groepen is uitgesloten. Ruime watervoerende kamers en groepsaansluitingen zorgen voor minimale drukverliezen. Bovendien zijn de retourmodules voorzien van goed afleesbare flowmeters met een handige beschermkap. De verdelers kunnen zowel met de aansluitzijde aan de linker- als rechterkant worden geplaatst.”

foto 1.rgb kopieren

Duurzaam en foolproof

Zowel de aanvoerbalk als de retourbalk zijn voorzien van 2-delige messing kogelafsluiters met een 1″ aansluitmaat. “Op de aanvoerbalk zijn ingegoten messing handafsluiters gemonteerd, die naar wens voorzien kunnen worden van M30 servomotoren”, aldus Van Rossum. “De beugels zijn van thermisch verzinkt staal en daardoor erg duurzaam en foolproof. Een uitgebreid assortiment thermometers, manometers, ontluchters en vul-aftapkranen maakt de Multitherm KLT-verdeler compleet.”

Over Multitherm B.V.

Multitherm B.V. is specialist in vloerverwarming en vloerkoeling. De firma werd in 2014 opgericht door Dennis van Rossum en Bart Hartman, beiden gepokt en gemazeld in de wereld van de installatietechniek. Waar Van Rossum zijn sporen heeft verdiend als projectmanager bij een toonaangevend installatiebedrijf in Zuid-Nederland, was Bart Hartman onder meer DGA bij Thermagas Nederland en Salesmanager bij Comap NV.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.