Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
KSB breidt leveringsprogramma diepwelpompen verder uit

KSB breidt leveringsprogramma diepwelpompen verder uit

KSB heeft haar wereldwijde portfolio uitgebreid met een omvangrijk programma diepwelpompen. Bij de zogenoemde B-pompen gaat het om meertraps-diepwelpompen met ondergedompelde hydrauliek. De pompen bestaan uit een modulair pershuissysteem, een stijgleiding alsmede een modulair leiwielhuis. In totaal staan 17 verschillende pompgrootten met drie verschillende waaiervormen ter beschikking.

De maximale opvoerhoogte van de diepwelpompen ligt op 200 meter en de grootste capaciteit bedraagt 720 liter per seconde. De aantallen trappen variëren van één tot 25 stuks en de diameters van de trappenhuizen variëren van 8 tot 24 inch. Verschillende uitvoeringen maken inbouw boven en onder de vloer mogelijk. De aandrijving wordt gerealiseerd via verticaal gemonteerde elektromotoren of via een haakse overbrenging met horizontale diesel- of elektromotoraandrijving. Het maximaal toelaatbare toerental bedraagt 3500 omwentelingen per minuut.

Standaard zijn de pompen van gietijzer en staal vervaardigd. Uitvoeringen in volledig roestvrijstaal, duplex- of superduplex-roestvrijstaal alsmede individueel aangepaste materialen zijn eveneens leverbaar. De tussenlagers van de pompassen worden door het verpompte medium gesmeerd, maar kunnen ook worden voorzien van een externe smeringsbron. De druk in het huis is ontworpen op 16 bar en de afmetingen van de persflenzen voldoen aan de DIN-, BS- en ASME-normen. Optioneel zijn ook bedrijfsdrukken boven 16 bar mogelijk. De maximaal toelaatbare temperatuur van het te verpompen medium bedraagt 105 °C.

KSB is één van ’s werelds meest vooraanstaande producenten van pompen, afsluiters en bijbehorende systemen voor industrie en gebouwentechniek, water- en afvalwaterbeheer alsmede energietechniek en mijnbouw. Het concern is met eigen verkooporganisaties, productie- en servicebedrijven op alle continenten vertegenwoordigd. De Nederlandse dochteronderneming KSB Nederland is gevestigd in Zwanenburg.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.